• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I policajci iz BiH jure "Pink Pantere"

Policijske agencije u BiH, na zahtjev članica Interpola, uključene su u potragu za članovima jedne od najpoznatijih kriminalnih grupa na svijetu - "Pink Panter"

 I policajci iz BiH jure "Pink Pantere" Izvor: MONDO

U toj grupi je, prema posljednjem izvještaju Interpola, i 20 kriminalaca porijeklom iz BiH.

Direktor Agencije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović istakao je da je kancelarija Interpola u Sarajevu od 2007. godine do danas primila 34 zahtjeva od zemalja članica Interpola u vezi sa djelovanjem "Pink Pantera".

"Zahtjevi su dostavljeni na postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, koji su preduzeli mjere i radnje s ciljem suzbijanja kriminala ove vrste. Procjene su da je u ovoj grupi desetak državljana BiH, ali tačan broj se ne zna, budući da je istraga u toku i da stalno stižu novi zahtjevi Interpola", rekao je Selimović za "Glas Srpske".

U Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske /RS/ navode da nisu otkrili nijedan trag koji bi ih odveo do "Pink Pantera".

"U ranijem periodu dobijali smo od Interpola zahtjeve za provjere određenih lica sa područja bivše Jugoslavije, ali ta lica nisu identifikovana u RS", rečeno je u MUP-u RS.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da informacije koje tužilaštvo ima ne može da daje u javnost zbog istrage.

Grupa "Pink Panter", koju čine uglavnom kriminalci sa prostora bivše Jugoslavije, poznata je po spektakularnim pljačkama širom planete, a na meti su im najčešće luksuzne prodavnice nakita.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE