• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezervisti neće treći krug izbora

Vojni rezervisti iz Kuršumlije najavili su da će sprečiti održavanje trećeg kruga lokalnih izbora na dva biračka mesta.

 Rezervisti neće treći krug izbora Izvor: MONDO

Vojni rezervisti iz Kuršumlije najavili su da će sprečiti održavanje trećeg kruga lokalnih izbora na dva biračka mesta, nezadovoljni radom Opštinske izborne komisije (OIK).

Rezervisti, koji su učestvovali na lokalnim izborima sa listom "Gvozdeni puk", u nedelju, 25. maja blokiraće biračka mesta u Lukovskoj Banji i mesto broj 16 u Kuršumliji, rekao je Beti predsednik Udruženja "Gvozdeni puk" Dejan Milošević.

Milošević je rekao da je odluka OIK o održavanju trećeg kruga lokalnih izbora nelegalna, jer u vreme kada je doneta, nisu bili prisutni svi članovi te komisije.

"Oni koji su doneli ovakvu odluku nisu tražili nikakvo tumačenje RIK-a. Neki članovi te komisije hoće da prekroje izbornu volju građana i da nelegealno rezervistima oduzmu jedan mandat", rekao je Milošević.

Nekoliko desetina vojnih rezervista upalo je kasno sinoć u opštinsku salu gde je zasedala OIK i skoro dva sata držalo zatvorene u sali članove te komisije.

Nešto posle 23 sata rezervisti su napustili zgradu opštine, a OIK je donela odluku o poništavanju ponovljenih lokalnih izbora na dva biračka mesta i održavanju trećeg kruga glasanja u nedelju 25. maja.

Lista Udruženja "Gvozdeni puk" na lokalnim izborima u Kuršumliji osvojila je pet mandata, a treći krug na dva biračka mesta uticaće na raspodelu mandata u lokalnoj skupštini.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE