• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada spremna da razgovara sa štajkačima Željeznica RS, ako...

Vlada RS spremna je da otpočne pregovore sa Štrajkačkim odborom "Željeznica RS" ukoliko u pionedjeljak do osam časova uspostave minimum procesa rada u željezničkom saobraćaju.

 Vlada spremna da razgovara sa štajkačima Željeznica RS, ako... Izvor: MONDO

"Ukoliko uspostavite minimum procesa rada u skladu sa rješenjem Vlade Republike Srpske od 26. maja, kojim je Vlada utvrdila minimum procesa rada u željezničkom saobraćaju u vrijeme štrajka radnika zaposlenih u AD `Željeznice RS` Doboj do 8.00 časova 13. juna spremni smo da otpočnemo pregovore istoga dana u 11.00 časova u prostorijama Vlade", navodi se u dopisu koji je premijer Srpske Aleksandar Džombić uputio Štrajkačkom odboru "Željeznica RS" .

Premijer Srpske podsjetio je Štrajkački odbor "ŽRS" na obavezu o uspostavljanju minimuma procesa rada u skladu sa rješenjem Vlade RS od 26. maja kojim je utvrđen minimum procesa rada u željezničkom saobraćaju u vrijeme štrajka radnika zaposlenih u AD "Željeznice Republike Srpske" Doboj.

"Odmah po uspostavljanju minimalnoga procesa rada u željezničkom saobraćaju voljni smo početi pregovore u kojima bismo analizirali stepen izvršenosti preuzetih obaveza iz Sporazuma od 15. februara ove godine i iznalaženju najboljeg rješenja na funkcionisanju željezničkog saobraćaja u AD `Željeznice Republike Srpske` Doboj", navodi se u dopisu.

Vlada RS je na sjednici održanoj 9. juna donijela zaključak u kome zahtijeva da "ŽRS" organizuju rad u skladu sa Zakonom o štrajku i rješenjem Vlade od 26. maja, kojim je utvrđen minimum procesa rada u željezničkom saobraćaju za vrijeme štrajka s ciljem sprečavanja nastanka materijalne štete u "ŽRS" i drugim privrednim subjektima.

Svih šest sindikata "ŽRS" stupilo je 3. juna u štrajk zbog, kako su naveli, nepoštovanja sporazuma postignutog 15. februara sa Upravom preduzeća, a 8. juna stupili su u generalni štrajk zbog disciplinskih prijava koje je poslovodstvo pokrenulo protiv nekih radnika.

Štrajkački odbor "ŽRS" najavio je da će u utorak, 14. juna, organizovati proteste u Banjaluci. Predsjednik Štrajkačkog odbora Zlatko Marin rekao je nakon današnjeg sastanka odbora u Doboju da će protest početi okupljanjem radnika "ŽRS" na željezničkoj stanici u Banjaluci, odakle će krenuti pred zgradu Vlade RS u 11.55.

"Nećemo pokrenuti saobraćaj dok ne bude pregovora sa Vladom RS. Međutim, do sada nas niko nije kontaktirao po tom pitanju", rekao je Marin.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE