• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽRS: Protesti pod upitnikom?

Nakon što je premijer RS izjavio da je spreman da podrži "Željeznice RS" sa 4-5 miliona KM, štrajkački odbor ŽRS odlučio da razmotri ovu ponudu

 ŽRS: Protesti pod upitnikom? Izvor: MONDO

Štrajkački odbor "Željeznica RS" razmatraće kasno večeras ponudu Vlade RS da sa četiri do pet miliona KM finansijski pomogne ovo preduzeće - rekao je Srni predsjednik Štrajkačkog odbora "Željeznica RS" Zlatko Marin.

Marin je naveo da će nakon večerašnjeg sastanka Štrajkački odbor donijeti konačnu odluku da li će prihvatiti ponudu Vlade RS ili će održati za sutra najavljene proteste u blizini zgrade Vlade RS u Banjaluci.

"Okupljanje željezničara RS zakazano je sutra za 11.00 časova, ispred banjalučke željezničke stanice, odakle ćemo u 12.00 časova krenuti u mirnu protestnu šetnju do parka `Mladen Stojanović`, koji se nalazi u neposrednoj blizini Vlade RS", rekao je ranije Marin, nakon današnjeg sastanka Štrajkačkog odbora u Banjaluci.

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić izjavio je večeras da je spreman da razgovara sa Štrajkačkim odborom "Željeznica RS" pod uslovom da radnici ovog preduzeća obezbijede minimalan procesa rada.

"Potpuno sam opredijeljen da nađem najbolje moguće rješenje za `Željeznice RS` kako bi obezbijedio kontinuitet poslovanja tog preduzeća, ali je sasvim jasno da se zakon mora poštovati i insistiraću na tome", rekao je Džombić novinarima u Banjaluci.

Premijer Srpske istakao je da je spreman da "Željeznice RS" podrži u obezbjeđenju finansijske infrastrukture, između četiri i pet miliona KM još u toku ove sedmice .

"Želimo sa menadžmentom i sindikatom da pričamo veoma ozbiljno i o svim potezima i mjerama koje treba da uradimo u `Željeznicama RS` kako bi obezbijedili uspješno funkcionisanje tog preduzeća", zaključio je Džombić.

Svih šest sindikata "ŽRS" stupilo je 3. juna u štrajk zbog, kako su naveli, nepoštivanja sporazuma postignutog 15. februara sa Upravom preduzeća, a 8. juna i u generalni štrajk zbog disciplinskih prijava koje je poslovodstvo pokrenulo protiv nekih radnika.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE