• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skelani bez vode već pet dana

Stanovnici Skelana i okolnih naselja već pet dana nemaju vodu za piće iz mjesnog vodovoda zbog oštećenja na vodozahvatu u Ćosićima.

 Skelani bez vode već pet dana Izvor: MONDO

Oštećenje je nastalo prošle sedmice nakon obilnih padavina i bujice, koja je odnijela branu i promijenila tok Bujakovića rijeke.

Radnici komunalnog preduzeća "Stankom", koje je u stečaju, kažu da su od opštine i srebreničkog Komunalnog preduzeća "Polet" tražili pomoć za prevazilaženje tog problema.

Direktor "Poleta" Hajrudin Mehmedović rekao je novinarima da to preduzeće nema sredstva za sanaciju velikih oštećenja na skelanskom vodozahvatu.

On je dodao da su nadležni u srebreničkoj opštini obećali da će naći privremeno rješenje, a nakon toga pristupiti trajnom rješavanju problema vezanog za redovno snabdijevanje pitkom vodom u Skelanima.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović danas je izjavio Srni da je rukovodstvo "Poleta" neodgovorno i da nije blagovremeno preduzelo mjere da se Skelani na bilo koji način obezbijede vodom za piće.

"Ovo je krupan problem, jer je veliki broj domaćinstava bez pijaće vode i jutros smo dobili obećanje zamjenika načelnika opštine Ćamila Durakovića da će opština interventno obezbijediti sredstva za privremenu sanaciju kvarova i normalizovanje vodosnabdijevanja tog područja u naredna dva do tri dana, dok se ne obezbijede sredstva da se pričinjene štete na vodozahvatu trajno saniraju i dugoročno riješi pitanje snabdijevanja Skelana pitkom vodom", rekao je Pavlović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE