• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izvinjenje zbog kamenovanja autobusa

Vlada goraždanskog kantona izvinila se zbog kamenovanja autobusa sa učenicima iz Čajniča u naselju Splavište prije četiri dana

 Izvinjenje zbog kamenovanja autobusa Izvor: MONDO

Vlada goraždanskog kantona izvinila se učenicima i nastavnicima Osnovne škole "Jovan Dučić" iz Čajniča zbog kamenovanja njihovog autobusa u naselju Splavište na području Goražda prije četiri dana uz obećanje da će učiniti sve da počinioci budu identifikovani i privedeni.

"Izvinjavamo se zbog incidenta i zajedno ćemo raditi na otkrivanju počinilaca kako bismo stali u kraj huliganstvu i da bi putevi koristili svojoj svrsi. Svih 37 učenika sa učiteljicom Jelom Tupešom pozivamo da budu gosti kantonalne Vlade na međuentiteskom druženju učenika na Sadbi kod Goražda", rekao je kantonalni premijer Emir Frašto.

Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Nusret Sipović i policijski komesar Ešef Hurić izrazili su žaljenje zbog kamenovanja autobusa koji je prevozio srpske učenike iz Čajniča uz ocjenu da ovaj slučaj nema nacionalnu dimenziju, jer se dogodio oko 23.00 časa.

Sipović je rekao da je osim vozača "Čajniča transa" Radiše Kajevića, Samir Pirija prijavio da je na istoj lokaciji kamenovan njegov automobil "golf", kao i da je kamenovana kuća Almedina Hasanbegovića.

Predstavnici MUP-a goraždanskog kantona posjetili su Osnovnu školu u Čajniču i tom prilikom su obećali brzu i efikasnu istragu u pronalasku počinilaca.

Direktor škole Žarko Ćaćić rekao je da su predstavnici kantonalnog MUP-a obećali da će sankcionisati huligane i da su ne smatraju da taj događaj ima nacionalnu pozadinu, ali da će oni koji prijave počinioce dobiti nagradu.

"Rečeno nam je da će izaći u susret kada god nešto treba. Uvjeravali su nas da ne treba da budemo zabrinuti, jer se ovako nešto nikada neće ponoviti. Pozvani smo i da učestvujemo na Sadbi u tradicionalnom kampu učenika škola Gornjeg Podrinja iz oba entiteta", kaže Ćaćić.

On je dodao da o tome treba razgovarati sa roditeljima koji su zabrinuti za bezbjednost djece, naglasivši da su se o ovom slučaju raspitivali i OEBS i EUFOR koji su istakli da će podržati sve odluke roditelja i uprave škole.

Autobus "Čajniča transa" koji je prevozio 37 srpske djece kamenovale su tri mlađe muške osobe u subotu 11. juna oko 23.00 časa. Tom prilikom niko nije povrijeđen, ali su djeca preživjela veliki šok.

U policiji za sada raspolažu sa informacijama da je riječ o tri maloljetne osobe i pozivaju građane da sve informacije prijave najbližoj Policijskoj stanici ili policajcu na terenu.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE