• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pronađeni posmrtni ostaci žrtve ratnog zločina

U mjestu Čipuljići, opština Bugojno, pronađeni su posmrtni ostaci jednog lica za koje se pretpostavlja da pripadaju pripadniku HVO-a Marku Bartuloviću koji je ubijen 1993. godine u Bugojnu.

 Pronađeni posmrtni ostaci žrtve ratnog zločina Izvor: MONDO

Ovo je saopšteno iz Tužilaštva BiH.

Bartulović je bio jedan od zarobljenih pripadnika HVO-a, koje su pripadnici Armije RBiH držali zarobljene u objektima na području Bugojna, gdje su zlostavljani na različite načine i vođeni na prinudni rad.

Posmrtne ostatke pronašli su istražilac Tužilaštva BiH i službenici nadležnih institucija za traženje nestalih lica, nakon što je u okviru sporazumnog priznanja krivice jednog od optuženih u predmetu za ratne zločine na području Bugojna, Tužilaštvo dobilo informacije o lokaciji na kojoj se nalazi tijelo ubijenog Bartulovića.

U saopštenju se dodaje da za posmrtnim ostacima ove žrtve ratnih zločina, porodica i službenici ovlaštenih agencija za sprovođenje zakona tragaju duže od 17 godina.

Tužilaštvo BiH ponovo poziva građane koji imaju saznanja o lokacijama na kojima se nalaze posmrtni ostaci žrtava ratnih zločina, ili informacije o sudbini nestalih lica, da njima, Institutu za traženje nestalih lica ili nadležnoj policijskoj agenciji lično ili anonimno dostave te informacije.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE