• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Moskva poštuje Dejton

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je u Sarajevu da je Rusija pokazala dosljednost u stavu o situaciji u BiH kada je u pitanju poštivanje Dejtona

 Dodik: Moskva poštuje Dejton Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras u Sarajevu da je u BiH na političkom planu veoma važna uloga Rusije, koja je pokazala dosljednost u stavu o situaciji u BiH, a to je poštivanje Dejtonskog sporazuma, odnosno njegovog pisanog dijela.

"Raduje nas činjenica da je u Savjetu bezbjednosti UN, kada je razgovarano o BiH, Rusija imala objektivan pristupi i nije se saglasila sa visokim predstavnikom u lažnom predstavljanju situacije u BiH" - rekao je Dodik novinarima na prijemu povodom Nacionalnog dana Rusije koji je organizovala ruska Ambasada u BiH.

On je istakao da sve to utiče na jačanje međusobnih odnosa.

Prema njegovim riječima, nastojanje da OHR bude taj koji će da modelira politički sistem u BiH već odavno nema podršku Rusije.

Naglašavajući da je Rusija sve više prisutna u RS, Dodik je podsjetio na njeno ekonomsko prisustvo u vidu sve većih ulaganja u privredu RS.

On je pozdravio i najavljeno otvaranje ruskog kulturnog centra u Banjaluci, istakavši da ruska kultura treba da bude prisutna i u drugim gradovima BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE