• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Vlada Srbije do kraja juna

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da će Vlada Srbije biti formirana do kraja juna ove godine.

 Dinkić: Vlada Srbije do kraja juna Izvor: MONDO

"Nakon proglašenja konačnih izbornih rezultata očekujem da u skladu sa Ustavom predsednik Srbije pozove sve nosioce lista na konsultacije i da shodno tome odluči kome će dati mandat za sastav Vlade", saopštio je Dinkić u Kikindi.

Prema Dinkićevim rečima, kako sada stvari stoje, lista Za evropsku Srbiju dobiće uskoro mandatara i onda će narednih nekoliko nedelja napraviti program koji će biti evropski put Srbije i omogućiti više investicija, više posla, veće plate i penzije i Vladu koja će uvesti Srbiju u Evropsku uniju.

On je rekao očekuje da će na izborima u nedelju Vojvodina potvrditi svoju evropsku orijentaciju.

"Dvadeset peti maj je važan, jer očekujem da će Vojvodina potvrditi svoju evropsku orijentaciju i biti na neki način motor ulaska u EU", rekao je u razgovoru sa građanima Kikinde na gradskom trgu Dinkić koji je podržao dvojicu kandidata liste Za evropsku Vojvodinu za pokrajinske poslanike Dragana Strajnića i Savu Dobranića.

Lider G17 je izjavio da "Doprinos brzini evropskog puta daće građani Vojvodine 25. maja, jer mi već sada imamo ubedljivo vođstvo, odnosno 51 kandidata na pokrajinskim izborima, a u mestima gde u drugom krugu ne učestvuju kandidati liste Za evropsku Vojvodinu, podržali smo kandidate demokratske orijentacije", istakao je Dinkić.

On je naglasio da je cilj da bude formirana čvrsta pokrajinska evropska administracija, koja će omogućiti i direktnu saradnju Vojvodine kao evroregije sa drugim evropskim zemljama, kako bi pretpristupni fondovi mogli što efikasnije da se koriste u cilju poboljšanja uslova života ljudi.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE