• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničari očekuju Džombićev poziv

Sindikat radnika infrastrukture "Željeznica RS" Doboj obavijestio je predsjednika Vlade RS Aleksandra Džombića da ulazi u minimum procesa rada

 Željezničari očekuju Džombićev poziv Izvor: MONDO

Željeznice Republike Srpske - željeznička stanica Banja Luka"S obzirom na to da je izvršena prva uplata na tekuće račune radnika, Sindikat radnika infrastrukture ŽRS Doboj prekida totalnu obustavu rada i očekuje poziv Vlade za pregovore", navodi se u dopisu ovog sindikata upućenom Džombiću.

Vlada RS uplatila je juče pet miliona KM na račun ŽRS za isplatu dva regresa i toplog obroka radnicima. U jučerašnjem nastavku pregovora predstavnika Vlade, Štrajkačkog odbora ŽRS i Uprave ovog preduzeća formulisan je sporazum o prekidu štrajka. Sporazum bi trebalo da bude finalizovan danas, a potpisan u petak, 17. juna.

Svih šest sindikata "ŽRS" stupilo je 3. juna u štrajk zbog, kako su naveli, nepoštivanja sporazuma postignutog 15. februara sa Upravom preduzeća, a 8. juna i u generalni štrajk zbog disciplinskih prijava koje je poslovodstvo pokrenulo protiv nekih radnika.

Tokom višednevnih pregovora Štrajkačkog odbora sa Vladom i upravom preduzeća dogovor su do sada postigla četiri od šest sindikata željezničara.

I sindikat mašinovođa očekuju danas poziv iz Vlade za nastavak pregovora i spremni su da nakon dobijanja garancija za ispunjavanje zahtjeva radnika prekine potpunu obustavu saobraćaja na prugama Srpske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE