• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužba za klevetu protiv Almira Džuve

Direktor "Nezavisnih novina" Željko Kopanja i glavni i odgovorni urednik Borjana Radmanović-Petrović podnijeće tužbu za klevetu protiv direktora OBA-e BiH Almira Džuve.

 Tužba za klevetu protiv Almira Džuve  Izvor: MONDO

Direktor "Nezavisnih novina" Željko Kopanja i glavni i odgovorni urednik Borjana Radmanović-Petrović podnijeće Osnovnom sudu u Banjaluci tužbu za klevetu protiv direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Almira Džuve zbog tvrdnji da "Nezavisne novine" protiv te agencije vode "protivustavnu i antidržavnu kampanju kako bi se zaustavile istrage i operativne djelatnosti OBA".

"Smatramo da taj stav predstavlja nastavak kontinuiranog pritiska i prijetnji našoj medijskoj kući i njenim radnicima od rukovodstva OBA, te smo zbog toga već zatražili pravnu i svaku drugu pomoć od međunarodnih i domaćih organizacija koje se bave pitanjima slobode medija", navodi se u saopštenju "Nezavisnih novina", koje je potpisao Željko Kopanja.

"Nezavisne novine" smatraju da se tvrdnjom o "protivustavnoj i antidržavnoj medijskoj kampanji" rukovodstvo OBA stavlja iznad svih zakona u BiH i iznad svake društvene i institucionalne kontrole, zloupotrebljavajući ovlaštenja, što dokazuje činjenica da su prisluškivali više od 5 000 brojeva mobilnih telefona građana.

"Tvrdnjom da su ti tekstovi dio medijske kampanje, OBA pokušava da skrene istragu sa jedinog mogućeg pravca, a to je da se utvrde okolnosti i odgovorni koji su naredili nezakonito prisluškivanje građana", dodaje se u saopštenju.

"Nezavisne novine" su prethodnih dana dobile potpunu podršku javnosti u BiH, kolega iz drugih medija, strukovnih organizacija, pravnih eksperata, te predstavnika političkih partija da je istraga koju je Tužilaštvo BiH pokrenulo protiv ovog lista neosnovana i besmislena i da je treba obustaviti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE