• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveni napadači na čajnički autobus

Goraždanska policija identifikovala je trojicu maloljetnika koji su 11. juna kamenovali autobus iz Čajniča koji je vozio učenike osnovne škole iz ovog grada na "Kids festival" u Sarajevu.

 Otkriveni napadači na čajnički autobus Izvor: MONDO

Počinioci su maloljetnici od kojih jedan ima 15, a dvojica 16 godina, a saslušani su u prisustvu roditelja.

Policija je ocijenila da događaj nema nacionalnu pozadinu, jer su maloljetnici priznali da su plodovima voća i kamenicama gađali desetak vozila i prije nego što su razbili prozor na autobusu "Čajniče-transa".

"Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su lica gađala više vozila koja su se kretala ulicom prema mostu u naselju Baćci i motivi nisu nacionalne prirode. Počinioci nisu vidjeli i nisu znali o kome se radi prilikom nailaska autobusa i drugih putničkih vozila. Nakon završene obrade Tužilaštvu Bosansko-podrinjskog kantona biće dostavljen izvještaj", rekao je novinarima Ešref Hurić, komesar policije.

Iz Policijske stanice Goražde upozorili su da će sankcionisati sve počinioce sličnih incidenta, a apel je upućen i roditeljima da povedu računa o ponašanju djece kako ovakvim i sličnim incidentima ne bi dovodili u pitanje imidž i ugled Kantona koji i dalje važi za jedan od najsigurnijih u Federaciji BiH.

"Apelujem na roditelje i maloljetnu djecu da ne čine ovakve negativne pojave, jer će Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona preduzimati predviđene mjere i najoštrije sankcionisati prekršioce. Ovom prilikom želim da se izvinim vozaču autobusa, nastavnom osoblju, a posebno djeci i njihovim roditeljima", poručio je Hurić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE