• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palata RS: Prijetio paljenjem Dobrinje

Nepoznata osoba juče oko podneva pozvala je sjedište predsjednika RS Milorada Dodika i poručila da će "noćas gorjeti Dobrinja"

 Palata RS: Prijetio paljenjem Dobrinje Izvor: MONDO

Muškarac je potom prekinuo vezu, a otkriveno je da je prijetnja stigla sa telefonskog broja 033/ 299-515 i da ju je, prema nepotvrđenim informacijama, uputio starac koji živi na ivici bijede, piše "Press RS".

Prema saznanjima ovog lista, poziv je upućen sa govornice „BH Telekoma", koja se nalazi na Trgu nezavisnosti broj 12 na Alipašinom polju u Sarajevu.

Iz banjalučke policije potvrdili su da su dobili prijavu o telefonskim prijetnjama upućenim u Palatu Republike.

"Pošto je riječ o telefonskom pozivu iz Sarajeva, slučaj je proslijeđen Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo - kažu u banjalučkoj policiji.

Načelnik CJB Istočno Sarajevo Zoran Renovica potvrdio je za Press RS da je upoznat sa telefonskom pretnjom koja je stigla u Palatu Republike. On kaže da će policija preduzeti sve mjere predostrožnosti kako bi se spriječile neželjene posljedice.

Pošto je u prijetnji navedeno da će „goreti Dobrinja", Renovica kaže da to ne znači da će policija mjere obezbjeđenja pojačati samo u tom dijelu grada, već će aktivnosti policije biti veće u svim opštinama na području cijelog CJB Istočno Sarajevo, ali i MUP-a Kantona Sarajevo. On kaže da je prijetnja ozbiljno shvaćena i da će pojačane aktivnosti policije biti na snazi koliko god to bude potrebno.

"Prijetnje je uputio nepoznati muškarac, a prema dosadašnjim saznanjima policije najvjerovatnije je riječ o starijem čovjeku lošeg materijalnog stanja - ističe Renovica, navodeći da prije ovog poziva policija nije imala operativnih saznanja o eventualnoj opasnosti na Dobrinji.

Ova telefonska prijetnja je tek jedna u nizu upućenih instituciji na čijem čelu je Milorad Dodik, ili njemu lično. U decembru 2006. godine MUP Kantona Sarajevo je pod oznakom „strogo povjerljivo" i „hitno" dostavio informaciju SIPA, MUP-u FBiH, MUP-u RS i komesaru Evropske policije da pripadnici „zemunskog klana" planiraju atentat na Dodika, koji treba da izvede Sretko Kalinić, zvani Zver.

U proljeće 2008. Press RS je prvi objavio da je Granična policija BiH 19. marta 2008. godine na granici sa Srbijom uhapsila Đorđa Vasiljevića (26), zvanog Atila, iz Beograda. Vasiljević je imao falsifikovanu ličnu kartu na ime Aleksandar Švedić, a tokom ispitivanja rekao je da raspolaže informacijom da se priprema atentat na Milorada Dodika, u kojem je i on trebalo da učestvuje. Tadašnji zamenik direktora SIPA Dragan Lukač potvrdio je pisanje Pressa RS, priznajući da je SIPA proslijedila MUP-u RS informaciju o saznanjima da bivši pripadnici „zemunskog klana" planiraju atentat na Dodika.

Atila je u Okružnom tužilaštvu Bijeljina rekao da je u planiranom atentatu na tadašnjeg premijera RS Milorada Dodika trebalo da učestvuje „zemunac" Vlada Milosavljević, zvani Budala.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE