• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gimnazija i medicinska škola popunjene

Popunjena sva mjesta u Gimnaziji i Medicinskoj školi u Banjaluci, a mjesta više nema ni u Medicinskoj i Ekonomskoj školi u Prijedoru.

 Gimnazija i medicinska škola popunjene Izvor: MONDO

Prema prvim preliminarnim rezultatima upisnog roka za srednje škole u Srpskoj, sva mjesta popunjena su u banjalučkoj Gimnaziji i Medicinskoj školi, a mjesta više nema ni u Medicinskoj i Ekonomskoj školi u Prijedoru.

Direktor banjalučke Gimnazije Zoran Pejašinović izjavio je za "Glas Srpske" da se za upis prijavilo 337 đaka, što je za 29 više nego što je planirano.

"Devet učenika nije ispunilo uslove, dok ostalih 20 đaka, i pored toga što ispunjavaju uslove, nismo mogli da primimo", rekao je Pejašinović.

V. d. direktora banjalučke Medicinske škole Slobodanka Đukić naglasila je da je ove godine 357 učenika predalo dokumenta za upis, ali da su primljena samo 224 đaka.

Direktor Ekonomske škole u Banjaluci Predrag Damjanović istakao je da su na smjeru poslovno-pravni tehničar popunjena sva mjesta ali da je za zanimanja ekonomski i bankarski tehničar ostalo 39 slobodnih mjesta, pa će biti organizovan drugi upisni rok.

Iz banjalučke Građevinske škole saopšteno je da je po 17 đaka primljeno za zanimanja građevinski tehničar i geodetski tehničar, dok su u Tehnološkoj školi Banjaluka istakli da je samo šest učenika predalo dokumenta za upis na tri smjera.

Prema riječima predsjednika Aktiva direktora srednjih škola iz Prijedora Zdravka Kovačevića u  Medicinsku školu prijavljeno je 130 učenika, a u Ekonomsku 108 učenika i time je popunjen predviđeni plan upisa. On je dodao da su Mašinska i Elektroškola popunile polovinu odjeljenja.

"U Gimnaziji 'Sveti Sava' primljeno je oko 120 učenika dok će u drugom roku biti upisano još 20 đaka", kaže Kovačević.

U dobojskoj Medicinskoj školi primljena su 142 učenika za smjerove medicinski tehničari, fizioterapeuti i zubno-stomatološki tehničari.

U Ekonomskoj školi u Doboju prijavljeno je 55 učenika za zanimanje ekonomski tehničar, 27 za poslovno-pravni tehničar i 17 za bankarski tehničar, dok je u Upravno-ugostiteljskoj i Školi učenika u privredi prijavljeno 20 učenika za smjer turističko-kulinarski tehničari, 20 đaka za zanimanje turistički tehničar i 31 učenik na smjer trgovački tehničar.

Najmanje učenika prijavljeno je u Tehničkoj školi i to jedan za mašinskog i šest za zanimanje građevinski tehničar.

Za upis u Srednjoškolski centar u Foči dokumenta je predalo 47 učenika koji žele da idu u Gimnaziju, troje za zanimanja ekonomski tehničar, jedno za šumarskog i devetoro za smjer medicinski tehničar.

Sekretar Srednjoškolskog centra Pale Branka Pekić istakla je da je u prvom upisnom roku u gimnaziju primljeno 75 učenika, za zanimanje turistički tehničar četvoro, a za smjer građevinski tehničar jedan učenik.

Direktor škole "28. juni" u Istočnom Novom Sarajevu Mlađenka Pandurević istakla je da je za  smjer turistički tehničar upisano četvoro učenika, tehničara računarstva biće osam, dok niko od đaka koji su konkurisali za smjer drumski saobraćaj nije zadovoljio kriterijume od 60 i više bodova.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE