• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučurević: Imam čime da dokažem istinu

Ratni načelnik Trebinja Božidar Vučurević izjavio je da umije i da ima čime da dokaže istinu o ratnim zbivanjima na prostorima za koje je optužen.

 Vučurević: Imam čime da dokažem istinu Izvor: MONDO

Ratni načelnik Trebinja Božidar Vučurević izjavio je danas Srni da ima snage, da umije i da ima čime da dokaže istinu o ratnim zbivanjima na prostorima za koje je optužen, te da odbrani ne samo sebe, već i cijelu Republiku Srpsku i njene interese.

"Dobro je, ako u tome ima dobra, da sam ja uhapšen, jer ću uspjeti i istrajati u borbi za istinom, ne samo kada sam ja u pitanju već i svi oni dobri ljudi koji se terete za zločine i nalaze na spiskovima", rekao je Vučurević, koji je juče nakon dva i po mjeseca pritvora pušten da se brani sa slobode u daljem toku ekstradicionog postupka protiv njega pokrenutog po zahtjevu Hrvatske i BiH za izručenje.

Osvrćući se na period boravka u zatvoru u Šapcu, Vučurević je istakao da je bio samo kolateralna šteta, jer je zatvoren od nenadležnog suda, dok je za uslove u zatvoru u Beogradu ironično rekao da su bili "vrlo lijepi".

"Bilo mi je dobro. U jednom ogromnom zatvoru, gdje je mnogo narkomana i nekih istetoviranih lica, gdje život nije normalan, ali ja sam čovjek koji može i tako i ovako", kaže Vučurević.

On smatra da je bitno da je sačuvao duh i da se nakon svega dobro osjeća, dodavši da je trenutno smješten u jednom hotelu u Beogradu.

Vučureviću je juče poslijepodne ukinut pritvor u kome je proveo dva i po mjeseca i pušten je da se brani sa slobode u daljem toku ekstradicionog postupka, koji je protiv njega pokrenut po zahtjevima Hrvatske i BiH za izručenje.

Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu izreklo je Vučureviću mjeru zabrane napuštanja teritorije Srbije i naložilo mu da se svakog ponedjeljka i četvrtka javlja sudu. Sud još nije odlučio o molbama za njegovo izručenje, jer je istražni sudija 26. maja zatražio neophodnu dokumentaciju od BiH i Hrvatske, ali ona još nije dostavljena.

Vučurević je uhapšen 4. aprila na graničnom prelazu Karakaj u Malom Zvorniku, na osnovu poternice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog ratnih zločina počinjenih tokom artiljerijskog gađanja Dubrovnika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE