• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petar Božović operisan u Banjaluci

Poznati srpski glumac Petar Božović operisao je kuk u zavodu "Dr Miroslav Zotović" u banjalučkim Trapistima.

 Petar Božović operisan u Banjaluci Izvor: MONDO

Poznatog glumca operisao je doktor Slavko Manojlović, spec. ortopedije sa traumatologijom, sa svojim hirurškim timom, pišu "Nezavisne novine".

Glumac se uspješno oporavlja, a danas će nastaviti rehabilitaciju u Slatini.

"Nekada je pojam uspešnih klinika i ostalih kulturnih institucija bio vezan za velike centre, danas nije to tako, danas je to decentralizovano. Za potvrdu ove ortopedije ovde nisam čuo samo od prijatelja iz Banjaluke, već od prijatelja iz Slovenije i Švajcarske. Poznati fudbaler Živaljević je operisao dva kuka i ispričao mi je istu priču, on je ovde došao iz Amerike. Dobar glas se daleko čuje", rekao je Božović "Nezavisnim novinama".

Lijevi kuk ga je odavno mučio, prvenstveno zbog težine, tako da ga je morao operisati, iako je to stalno odgađao. Kuk je kompletno izmijenjen, a Božović je to prokomentarisao u šali, kako i prihvata sav svoj period oporavka.

"Moj kuk je izgledao kao da su ga oglodali psi lutalice, oglodan sa svih strana", komentariše kroz smijeh, u svom stilu, proslavljeni glumac, kome je lijeva noga zamotana radi prevencije zbog tromboze.

Doktori i sestre ga vrlo dobro paze već drugu nedjelju, koliko leži, i ne dozvoljavaju da se išta nepredvidljivo desi, za razliku od Srbije, gdje kaže da je doživio razne neugodnosti, po riječima "kada napunite određene godine više niste potrebni".

Najviše mu se u Trapistima dopada osim uspješnog oporavka, to da je sve tako kako bi on zamišljao zdravstvo, tačnije da je sve čisto, ljudski, stručno i brižno.

"To su operacije koje treba da budu rađene onda kada se pacijent sam odluči. Mi ljekari nikada ne nagovaramo pacijente na operaciju, već im  sugerišemo da je to jedini način liječenja. Vrlo bitno je da pacijent sam donese odluku, jer to je dobar znak za operaciju i postoperativni tok. Uvijek kažemo da tim čine ortoped, anesteziolog, fizijatar, medicinske sestre, fizioterapeut i pacijent. Filozofija pristupa naše ustanove liječenju je da je pacijent u fokusu i dio tima", rekao je doktor Manojlović.

Da Božovića ne bi uznemiravali obožavaoci i široki krug prijatelja, ukinuo je srbijanski broj i u Banjaluci kupio novi, međutim, i njega nije koristio, već sada polako daje broj prijateljima da ga kontaktiraju.

Na Ortopedskom odjeljenju Zavoda za ortopediju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" više od 550 ljudi godišnje se podvrgava zamjeni zgloba kuka i koljena vještačkim zglobovima, te se uspješno vraća aktivnom i kvalitetnom životu, što ga svrstava u najveći implantacioni centar u BiH i jedan od većih u regionu.

Nakon operacije kuka i koljena, kako kažu u tom zavodu, može biti očekivano da život bude bez bola i da se nastavi sa mnogim aktivnostima, a za to će veliku ulogu odigrati i terapeuti koji će pomoći da ponovo budu steknute vještine potrebne u svakodnevnom životu.

(MONDO, foto "Nezavisne novine")

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE