• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlajki: Hrvati i Srbi žrtvovani u BiH

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki upozorio je danas da su Hrvati žrtvovani u BiH, kao i Srbi, u projektu "sunovrata hrišćanskog zapada".

 Vlajki: Hrvati i Srbi žrtvovani u BiH Izvor: MONDO

Ovaj cijenjeni komunikolog upozorava da je uz pomoć dijela međunarodne zajednice u BiH nelegalna vlast u Federaciji sve više prihvaćena i prognozira da će zbog toga uskoro "nestajati Hrvati" iz Srednje BiH, a zatim će biti potisnut i hrvatski kapital iz zapadne Hercegovine, a Hrvati će u Federaciji biti potpuno marginalizovani.

"Sandžak će na različite načine biti spojen sa Federacijom, stvaranje Velike Albanije zajedno sa Preševskom Dolinom je samo pitanje vremena, a dominacija Turske na ovim prostorima je u ekspanziji", predviđa Vlajki ukoliko se hrišćanski sunovrat u BiH ostvari.

U saopštenju iz kabineta potpredsjednika Srpske se navodi da je još iz "Pentagonskih dokumenata" razotkrivenih 1992. godine bilo vidljivo da je, nakon propasti SSSR-a, cilj SAD bio što sporije i što lošije ujedinjenje Europe kao glavnog američkog konkurenta.

Uslijedio je niz balkanskih ratova u kojima su Amerikanci prvenstveno pomagali Muslimane, što su i nastavili, kako bi omogućiti uslove za islamizaciju Balkana stvaranjem Velike Albanije i objedinjavanjem bošnjačkih područja.

Vlajki ocjenjuje da su Srbi postali „žrtveni jarac“ ovog plana, zbog čega su demonizirani kao nekada Jevreji.

Kao potpredsjenik iz reda Hrvata on je kritikovao dva HDZ-a što nisu položaj Hrvata riješili stvaranjem autonomne hrvatske jedinice koja bi imala teritorijalnu, političku, ekonomsku, kulturnu i policijsku samostalnost.

Po Vlajkiju, to je jedini zadovoljavajući način da se u BiH stvori istinska zajednica tri ravnopravna, konstitutivna naroda.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE