• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS se povlači iz izgradnje državnog zatvora

Ministar pravde RS Džerard Selman izjavio je da je Vlada Srpske obavijestila institucije da će se potpuno povući iz projekta izgradnje državnog zatvora.

 RS se povlači iz izgradnje državnog zatvora Izvor: MONDO

Ministar pravde Republike Srpske Džerard Selman izjavio je danas da su uslovi za izgradnju državnog zatvora u Istočnom Sarajevu promijenjeni i da je Vlada Srpske zbog toga obavijestila nadležne institucije da će se potpuno povući iz tog projekta.

"Promijenjeni su uslovi koji se odnose na izgradnju državnog zatvora, jer je kapacitet smanjen sa 501 na 301 lice, a potrebno je i da se BiH kreditno zaduži 40 miliona evra zbog čega je Vlada RS obavijestila nadležne institucije da se povlači iz tog projekta", rekao je Selman na aktuelnom času u parlamentu Srpske, odgovarajući na pitanje poslanika SNSD-a Siniše Dodika - zbog čega je došlo do promjene stava Vlade RS u pogledu realizacije projekta izgradnje državnog zatvora u Istočnom Sarajevu.

On je podsjetio da je vrijednost investicije bila 24 miliona evra, ali da su se iz projekta povukli donatori nakon što su bili ispunjeni svi uslovi za početak njegove realizacije.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Miroslav Milovanović istakao je da postoje određene aktivnosti Vlade koji se odnose na aktuelna dešavanja u Fabrici duvana Banjaluka.

"Određene aktivnosti postoje i već naredne sedmice zakazan je sastanak sa predstavnicima kompanije `Antonić trejd`, koja je kupila `Fabriku duvana Banjaluka`", naveo je Milovanović odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske partije Dragana Čavića - zašto Vlada RS ne raskine ugovor o privatizaciji Fabrike duvana Banjaluka sa kupcem "Antonić trejd Laktaši", koji ovu fabriku vodi u stečaj.

Ministar rada i boračko - invalidske zaštite Petar Đokić naglasio je danas da se projekat samozapošljavanja demobilisanih boraca realizuje u skladu sa potpisanim sporazumom Vlade i Boračke organizacije RS.

"Do sada je u realizaciju ovog projekta utrošeno 2,9 miliona maraka. Bilo je zastoja u provođenu određenih procedura, ali su nakon intervencija ti problemi otklonjeni", rekao je Đokić odgovarajući na pitanje poslanika PDP-a Diane Čekić - koliko je putem boračkih kredita zaposleno lica i koliko je projekat samozapošljavanja demobilisanih boraca uspio.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE