• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuska: Mudra politika Rusije o Kosovu

Pozicije Francuske i Rusije su i dalje različite po pitanju Kosova, ali mi se čini da ima "određenog razvoja", izjavio Bernar Kušner.

 Francuska: Mudra politika Rusije o Kosovu Izvor: MONDO

Francuska pozdravlja "mudrost" ruske politike po pitanju Kosova i njeno "oprezno" postupanje, rekao je na konferenciji za novinare ministar spoljnih poslova Francuske posle razgovora s ruskim kolegom Sergejem Lavrovom u Moskvi.

Lavrov je naveo da je razgovor bio posvećen odnosima Rusije i EU s obzirom da Francuska preuzima ulogu predsedavajuće EU, kao i o bilateralnim odnosima i situaciji u Avganistanu i na Bliskom istoku.

Kušner je najavio da će EU narednih dana biti spremna da odobri mandat za pregovore sa Rusijom o sporazumu o strateškom partnerstvu, kao i da će posle toga "u maju ili junu" moći da predloži raspored razgovora.

Dvojica ministara su se založili za razvoj partnerskih odnosa Rusije i EU i ocenili da se problem sepratističkih oblasti Gruzije - Abhazije i Južne Osetije, može rešiti isključivo političkim sredstvima.

Lavrov je naveo da je Rusija, nakon dolaska novog ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva, potvrdila nastavak razvoja "privilegovanih odnosa sa Francuskom".

Šef ruske diplomatije je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da se promenama u ruskom rukovodstvu neće ništa promeniti u načinu donošenja spoljnjopolitickih odluka.

"Šef diplomatije je uvek učestvovao u savetovanju s predsednikom države, koji je i donosio principijelne odluke o spoljnopolitičkim pitanjima. Tako će biti i ubuduće", dodao je Lavrov.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE