• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen Dragan Paravinja, obrada u toku

Dragan Paravinja (43), koji se dovodi u vezu sa nestankom Antonije Bilić iz Drniša uhapšen je u nedjelju oko 12 časova na području Donjih Srđevića.

 Uhapšen Dragan Paravinja, obrada u toku Izvor: MONDO

Paravinja je uhapšen dva i po kilometra od mjesta gdje je posljednji put viđen, a nakon hapšenja prebačen je u Banjaluku gdje se trenutno nad njim vrši kriminalistička obrada, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo.

“On je uhapšen dva i po kilometra od mjesta na kojem je na kojem je posljednji put viđen od trane svjedoka i mještana, dva i po kilometra dalje prema obroncima planine Motajice u blizini jednog napuštenog objekta gdje je vjerovatno provodio noć. U trenutku hapšenja nije pružao otpor, pokušao je da se udalji, ali tokom samog hapšenja nije pružao otpor“, rekao je Čađo.

On je dodao da je Paravinja zdrav, da nema vidljivih povreda, ali da je očigledno isrpljen nakon 71 sata potrage te da nije bio naoružan.

„Naša procjena je bila da on nije bio naoružan i u skladu s tim smo planirali naše aktivnosti. Prva procjena po saznanju da se lice nalazi na tom terenu je bila tačna, odmah smo blokirali teren, a zatim su uslijedile aktivnosti za sužavanje prostora na kojem se može kretati. Indicije koje smo imali su ukazivale da se nalazi na tom prostoru i to je bila dobra procjena koja je urodila plodom“ rekao je Čađo.

On je čestitao svim policijskim jedinicama koje su učestovali u potrazi za Paravinjom i pohvalio saradnju sa policijama Hrvatske i Srbije.

Pripadnici MUP-a RS su od 23. juna tragali za Paravinjom na širem području sela Srđevići, kod Srpca. Osim ljudstva, u potrazi su bili angažovani i psi tragači i helikopter.

MUP RS, zajedno sa hrvatskom policijom prikupljao je saznanja koja bi mogla da dovedu do rasvjetljavanja okolnosti pod kojim je 7. juna nestala Antonija Bilić.

Čađo je rekao da će se u provođenju istražnih radnji i saslušanju Paravinje pripadnicima MUP-a RS pridružiti i kolege iz Hrvatske. Paravinja će ostati u pritvoru jer jer je takvu odluku ranije donio Osnovni sud u Sokocu koji ga tereti za silovanje djevojke u Istočnom Sarajevu 2005. godine.

Odluku o daljim aktivnostima i eventualnom izručenju Hrvatskoj ili Srbiji, kako je istakao Čađo donijeće nadležne pravosudne institucije.

MUP Hrvatske raspisao je u subotu međunarodnu potjernicu za osumnjičenim Paravinjom, nakon što je analizom vlasi kose izuzete iz kabine kamiona, kojim je upravljao osumnjičeni, utvrđen "djelimični DNK profil ženske osobe koji se podudara sa DNK profilom dobijenim iz krvi majke nestale Antonije Bilić".

Izručenje Paravinje zatražile su I vlasti u Srbiji gdje je Paravinja pravosnažnom presudeomn osuđen za nekoliko krivičnih djela.

(G.A.,D.V. – MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE