• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LDP: Šešelju suditi u Srbiji za ubistvo Đinđića

"Šešelj je, kao organizator ubistva Zorana Dinđića, uporište zločinačke politike koja se ostvaruje kroz koaliciju SRS-DSS."

 LDP: Šešelju suditi u Srbiji za ubistvo Đinđića Izvor: MONDO

Predsednik LDP Čedomir Jovanović ocenio je da "Vojislav Šešelj odbranom Zvezdana Jovanovića pokušava da izbegne krivičnu i političku odgovornost za ono što je svojom politikom učinio Srbiji i njenim susedima" i da će se Šešelju suditi u Srbiji za ubistvo Zorana Đinđića.

"Šešelj je, kao organizator ubistva Zorana Dinđića, uporište zločinačke politike koja se ostvaruje kroz koaliciju SRS-DSS. On je sada u Hagu pošteđen svega sa čim će morati da se suoči kada bude dostupan sudovima ove zemlje, a to je odgovornost za politiku mržnje, netrpeljivosti i zločina prema svima koji su se takvim idejama suprotstavljali", naveo je Jovanović.

U reagovanju na izjavu Šešelja koji je pred Haskim tribunalom atentatora na Zorana Đinđića Zvezdana Jovanovića uporedio sa Gavrilom Pripcipom, lider Liberalno demokratske partije je naveo da Šešelju nije suđeno zbog učešća u atentatu na Zorana Dinđića "jer je zaštitu od našeg suda pronašao u Haškom tribunalu".

Čedomir Jovanović je ocenio da je to "još jedna sramota za Haški Tribunal koji je, umesto mesta za pravdu, postao pozornica nepravde i primitivizma". "Najmanje što je sudija morao da uradi je da opomene i kazni Šešelja za takvu izjavu, ali ono što je on propustio da uradi, učinićemo mi u Srbiji kad nam postane dostupan", rekao je Jovanović.

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je pred Haškim tribunalom da Zvezdan Jovanović zaslužuje "slavu Gavrila Principa u srpskoj istoriji". "Ja verujem da je Zvezdan Jovanović lažno optužen, a da nije - uživao bi slavu Gavrila Principa u srpskoj istoriji", rekao je Šešelj tokom unakrsnog ispitivanja svedoka optužbe Asima Alića.

Prvostepeni sud u Beogradu osudio je Jovanovića na 40 godina zatvora zbog ubistva Đinđića.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE