• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paravinja uskoro pred sudijom

Dragan Paravinja u Sokocu će odgovarati samo za silovanje koje je počinjeno na području Istočnog Sarajeva 2002. godine

 Paravinja uskoro pred sudijom Izvor: MONDO

Postupajući sudija Osnovnog suda na Sokocu u roku od osam dana zakazaće glavni pretres kojem će prisustvovati Dragan Paravinja, zbog optužbe za silovanje djevojke u Istočnom Sarajevu 2002. godine.

"Paravinja će pred ovim sudom odgovarati samo za silovanje koje je počinjeno na našem području", izjavila je Srni Dragana Mačar, službenica za odnose sa javnošću Osnovnog suda.

Osnovni sud na Sokocu raspisao je 2005. godine potjernicu za Paravinjom zbog optužbi da je 2002. godine silovao djevojku u Istočnom Sarajevu. Potjernica za Paravinjom je raspisana tri godine nakon što je počinjeno silovanje u Istočnom Sarajevu, jer se on nije pojavljivao na suđenju.

U Srbiji je za Paravinjom raspisana međunarodna potjernica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a u Hrvatskoj zbog nestanka, odnosno ubistva 17-godišnje Antonije Bilić za kojom je potraga nastavljena i danas na lokalitetu Brljan na rijeci Krki u Hrvatskoj.

Potraga se nastavlja na širem području od Oklaja do Kistanja, uključujući i rijeku Krku, a biće pretraženo područje od Brljana prema hidrocentrali, saopštila je Policijska uprava šibensko-kninska.

U akciji učestvuje oko 110 pripadnika interventne jedinice policije, specijalne policije (ronioci), službenika kriminalističke policije i više od 20 pripadnika Gorske službe spašavanja, vatrogasaci iz Drniša, a u pomoć je pritekla i slovenačka vojska.

Paravinja uhapšen je prije dva dana u selu Donji Srđevići, kod Srpca. Na saslušanju je priznao da je ubio maloljetnu Antoniju Bilić iz Drniša, koja je posljednji put viđena 7. juna. On je naveo i lokaciju na kojoj je bacio tijelo maloljetnice.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE