• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirić priznao seksualno iskorištavanje

Milan Mirić (30) iz Bijeljine, zvani Klempo, provešće osam do devet mjeseci u zatvoru jer je priznao seksualno iskorištavanje stranih državljanki

 Mirić priznao seksualno iskorištavanje  Izvor: MONDO

Mirić je sporazumno priznao krivicu za krivično djelo trgovina ljudima, a odbrana i Tužilaštvo BiH su se saglasili da mu Sud BiH izrekne kaznu zatvora od osam do devet mjeseci.

Sporazumom sklopljenim sa Tužilaštvom BiH, Mirić je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela trgovine ljudima, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva od 23. maja.

Tužilaštvo se opredijelilo za navedenu vrstu i visinu krivične sankcije s obzirom na olakšavajuće okolnosti koje su se stekle na strani optuženog, odnosno da je optuženi lošeg imovnog stanja, mlađe životne dobi i da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao 24 godine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U obzir je uzeto i njegovo korektno ponašanje pred Tužilaštvom i Sudom BiH, kao i to i da je zaključenjem sporazuma priznao krivicu i izrazio kajanje zbog učinjenog.

Milan Mirić optužen je da je tokom 2005. godine prevezao iz Srbije u BiH dvoje državljana Makedonije, koje je smjestio u jednu kuću.

Koristeći njihov težak materijalni položaj i zadržavajući njihove putne isprave, različitim oblicima prinude i obmane jedno od krijumčarenih lica seksualno je iskorištavao i povremeno vrbovao za pružanje seksualnih usluga drugim licima.

Naknadno je na isto mjesto doveo jednu državljanku Srbije koju je takođe seksualno iskorištavao, koristeći se raznim oblicima obmane.

Optuženi se sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju, koju mu na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE