• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeremić: Mandat ZES-u; Nikolić: Mandatar Koštunica

Kome će Boris Tadić u četvrrtak poveriti mandat: koaliciji koju predvodi, kako tvrdi Vuk Jeremić, ili Vojislavu Koštunici, što će tražiti radikali.

 Jeremić: Mandat ZES-u; Nikolić: Mandatar Koštunica Izvor: MONDO

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić očekuje da će predsednik Boris Tadić nakon konsultacija sa predstavnicima stranaka koje su ušle u parlament u četvrtak dati mandat za formiranje Vlade bloku "Za evropsku Srbiju".

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić rekao je da će predstavnici te partije na konsultacijama obavestiti Tadića da ta stranka o vladi razgovara sa "narodnjačkom" i koalicijom okupljenom oko SPS-a i da je "njihov kandidat za mandatara Vojislav Koštunica".

"Očekujem da će predsednik Tadić dati mandat najjačoj grupaciji, a to je 'Za evropsku Srbiju', nakon čega će mandatar... nastaviti razgovore sa svim političkim frakcijama u parlamentu", rekao je Jeremić gostujući u emisiji "Poligraf" na televiziji B92.

On je kazao da je blok "Za evropsku Srbiju" jasno definisao osnovne prioritete vlade koju bi ta lista vodila i podsetio da su među njima očuvanje teritorijalnog suvereniteta integriteta i evropske integracije.

Jeremić je naveo da će političke partije sa kojima će ZES imati "najtešnje i najbliže konsultacije" biti stranke koje dele te prioritete i ocenio da je Socijalistička partija Srbije (SPS) jedna od partija u parlamentu koja deli te prioritete.

Komentarišući najavu lidera Jedinstvene Srbije (JS) Dragana Markovića da će od koalicionih partnera zatražiti da prekinu pregovore sa DSS zbog stava te stranke prema Sporazumu o stabilizaciji i asocijaciji, Jeremić je kazao da je prema njegovom razumevanju to i stav SPS-a, jer su evropske integracije priritet za tu partiju.

Jeremić je kazao da je DSS u predizbornoj kampanji "na fer i transparentan način izašla sa svojom politikom i obećala građanima Srbije da će, ukoliko bude sačinjavala buduću vladu, poništiti SSP.

Govoreći o formiranju gradske vlade u Beogradu, Jeremić je rekao da očekuje da će "formiranje vlasti na svim nivoima biti ispraćeno na način koji poštuje izbornu volju građana", a ta volja je - opredeljenje za evropsku budućnost.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE