• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Šumarski fakultet dobija novu zgradu

Vlada Republike Srpske u narednih mjesec dana pokrenuće pitanje rješavanja prostora Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

 Banjaluka: Šumarski fakultet dobija novu zgradu Izvor: MONDO

Izgradnja nove zgrade ove visokoškolske ustanove planirana je za početak naredne godine, izjavio je resoprni ministar Anton Kasipović.

Kasipović je prilikom posjete Šumarskom fakultetu rekao da je za izgradnju predviđena lokacija na univerzitetskom kampusu i da je idejni projekat završen, te da sada treba pristupiti izvedbenom projektu, dok bi radovi mogli biti okončani do početka akademske 2012/2013. godine.

On je dodao da je Šumarski fakultet, koji sljedeće godine bilježi 20 godina rada, iz ugla Ministarstva ali i Vlade RS jedna od najvažnijih visokoškolskih institucija na Univerzitetu u Banjaluci.

"Fakultet je u svojih 20 godina rada nesporno stekao sve reference, ali nije stekao svoj krov nad glavom. Imamo potpuni nesklad da imaju odlične rezultate, a da nemaju uslove", rekao je Kasipović novinarma.

Osoblje fakulteta, kaže ministra, uspjelo je, ne obazirući se na teškoće, podići kvalitet nastave, zbog čega je dužnost Vlade i Ministarstva da riješi i pitanje njihovog daljeg rada.

Kasipović je podsjetio da se ranija lokacija, koja je bila planirana za Šumarski fakultet, sada adaptira za potrebe Fakulteta političkih nauka.

Dekan Šumarskog fakulteta Zoran Govedar kao problem je istakao nedostatak prostora za izvođenje nastave, laboratorije, i proistorija za nastavno osoblje.

Na Šumarskom fakultetu do sada je diplomiralo 429 studenata, a fakultet pohađa oko 800 studenata.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE