• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anđelko Đokić prijeti da će se ubiti

Anđelko Đokić (63) koji je osumnjičen za seksualno iskorištavanje maloljetnih štićenika prijeti da će izvršiti samoubistvo, pišu "Nezavisne".

 Anđelko Đokić prijeti da će se ubiti Izvor: MONDO

Izvor "Nezavisnih" otkrio je i da se u centru najveće afere koja je potresla socijalni rad u BiH nalazi žrtva, odnosno maloljetnik koji ima 16 godina, a kojeg su, osim pomenutog Đokića, seksualno iskorištavali i osumnjičeni Igor Račić (37) iz Banjaluke, te Milivoje Golić (40) iz Čelinca.

Za razliku od Đokića, ostala dvojica osumnjičenih odmah su priznala izvršenje krivičnih djela za koja se, prema važećem zakonu o krivičnom postupku, mogu izreći kazne od novčane do maksimalno tri godine robije.

"Račić je odmah priznao da je imao seksualne odnose sa šesnaestogodišnjakom koje je ujedno snimao mobilnim telefonom. Sa druge strane, uloga Golića bila je još monstruoznija. Golić se nije mogao polno uzbuditi ukoliko ne gleda homoseksualni odnos, pa je tako posmatrao Račića i maloljetnika, a zatim i sam ulazio u te odnose", pojasnio je izvor blizak istrazi.

Osim suspenzije s radnog mjesta, u Centru za socijalni rad Banjaluka "Nezavisnim" je juče potvrđeno da je Đokić jednoglasnom odlukom smijenjen i sa mjesta predsjednika Udruženja stručnih radnika socijalne djelatnosti RS.

"Želimo da se ogradimo od onoga što je učinio dosadašnji predsjednik i da damo punu podršku istražnim organima kako bi u potpunosti bilo rasvijetljeno ovo teško krivično djelo", pojasnio je naš izvor iz ovog udruženja.

On je dodao da će se udruženje u narednim danima oglasiti i zvaničnim saopštenjem o Đokićevoj smjeni.

Podsjetimo, Đokić je uhapšen u policijskoj akciji kodnog naziva "Sparta", 23. juna, zajedno sa Račićem i Golićem. Đokić je uhapšen na radnom mjestu u banjalučkom Centru za socijalni rad, a policija je izuzela materijalne dokaze koji će biti iskorišteni u budućem krivičnom postupku.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi potvrdio je ranije da je policija puna tri mjeseca pratila i snimala osumnjičenu trojku.

Tokom tog perioda utvrđeno je da je Đokić maloljetne dječake iz ugroženih porodica dovodio u svoju vikendicu u selu Jablan, kod Banjaluke, a zatim je imao seksualne odnose s njima.

Osumnjičeni Račić je nakon smještanja u pritvorsku jedinicu banjalučkog zatvora imao problema sa "cimerima" pa su ga zatvorski stražari morali prebaciti u samicu.

Izvor "Nezavisnih" ispričao je kako se policiji u proteklim danima javio veći broj žrtava koje bi mogle biti svjedoci u budućem postupku protiv Đokića i njegovih "saradnika".

Miroslav Mikeš, advokat Đokića, izjavio je juče za "Nezavisne" da njegov klijent apsolutno negira izvršenje krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret.

"Ne znam kako je moguće da čovjek koji ima uredan porodični život i djecu najednom postane homoseksualac. Đokiću je na teret stavljena zloupotreba službenog položaja, znači da Tužilaštvo u narednom periodu mora jasno dokazati da je veza Đokića s maloljetnikom u direktnoj vezi s poslom osumnjičenog. Navodi se da je Đokić davao određene pogodnosti maloljetniku, ali ni to nije jasno definisano", izjavio je Mikeš.

Dodao je kako ne stoje tvrdnje da se radi o pedofiliji s obzirom da je maloljetna žrtva starija od 14 godina.
Podsjećamo da se i "Nezavisnim" javio jedan od štićenika koji je tvrdio da je Đokić njegovu braću i njega tokom službene posjete dodirivao po nogama, a da je čak tog štićenika zvao da se privatno nađu, što je ovaj na vrijeme odbio.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE