• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolegijum bez saglasnosti o imenovanju Kukića

Tročlani Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije uspio postići saglasnost u vezi sa potvrđivanjem imenovanja Slave Kukića za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

 Kolegijum bez saglasnosti o imenovanju Kukića Izvor: MONDO

Tako će konačnu odluku o ovom pitanju u novom krugu glasanja donijeti poslanici.

Kukić je sinoć dobio potrebnu prostu većinu glasova u Predstavničkom domu, ali ne i entitetsku poslanika iz Republike Srpske, zbog čega je njegovo imenovanje za predsjedavajućeg Savjeta ministara upućeno na uslaglašavanje Kolegijumu Doma.

Iako Kolegijum, prema Poslovniku Predstavničkog doma, ima tri dana za usaglašavanje, članovi Kolegijuma Denis Bećirović, Milorad Živković i Božo Ljubić sastali su se sinoć, neposredno nakon završetka sjednice ovog doma.

Njih trojica nisu uspjeli da postignu saglasnost i danas bi trebalo da potpišu izvještaj o tome, saznaje Srna u Parlamentarnoj skupštini.

Datum sjednice na kojoj će poslanici u drugom krugu glasati o Kukićevom imenovanju još nije poznat, ali je predsjedavajući Doma Denis Bećirović, zaključujući jučerašnju sjednicu, najavio da će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Da bi bilo koja odluka u Predstavničkom domu bila usvojena, osim proste većine glasova, potrebno je da za nju glasa najmanje jedna trećina poslanika sa teritorije svakog entiteta.

Za potvrđivanje Kukićevog imenovanja za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH u prvom krugu glasanja izjasnio se 21 poslanik iz Federacije BiH, protiv 14 i jedan je bio uzdržan.

Protiv potvrđivanja Kukićevog imenovanja glasali su poslanici SNSD,SDS, HDZ, HDZ 1990 i Stranke za BiH, a udržana je bila poslanica PDP Vesna Krstović-Spremo.

Kukića je za predsjedavajućeg predložilo Predsjedsjedništvo BiH preglasavanjem srpskog člana Nebojše Radmanovića.

Ukoliko Kukić ne dobije potreban broj glasova, Predsjedništvo BiH dužno je da Parlamentarnoj skupštini BiH dostavi ime novog kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE