• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sporne konzerve skuše na tržištu BiH?

Zdravstvena inspekcija RS utvrđuje da li na tržištu Srpske ima sporne konzerve "Eva - skuša fileta".

 Sporne konzerve skuše na tržištu BiH? Izvor: MONDO

Zdravstvena inspekcija Republike Srpske (RS) utvrđuje da li na tržištu Srpske ima "Eva - skuša fileta" u biljnom ulju u pakovanju od 115 grama koje sadrže nedozvoljenu koncentraciju histamina, potvrdio je Srni glavni zdravstveni inspektor Desimir Miljić.

Opštinski zdravstveni inspektori upozoreni su da, ako u prometu pronađu konzerve ove ribe serije 31012011 sa rokom trajanja do 31. januara 2015. godine, obustave promet i subjekte upoznaju sa mogućnošću vraćanja spornih konzervi.

Ako bude potrebno, izvršiće se uzorkovanje ove serije konzervi radi laboratorijske analize, a apeluje se i da potrošači obrate pažnju na rokove trajanja i oznaku serije.

Kontaktirana je i Agencija za bezbjednost hrane BiH zbog obavještavanja o zdravstveno neispravnoj hrani radi zaštite zdravlja potrošača.

Zdravstvena inspekcija počela je ovu aktivnost povodom informacije da je kompanija "Podravka" u Hrvatskoj počela da povlači ovu seriju proizvoda.

Kompanija "Podravka" saopštila je da na tržištu BiH nema "Eva - skuša fileta" u biljnom ulju u pakovanju od 115 grama serije 31012011.

Histamin je materija koja kod lica sklonih alergijama može izazvati različite tegobe, kao što su probavne smetnje, vrtoglavica, promjene na koži, teškoće sa disanjem i slično, a na ovu materiju naročito su osjetljivi djeca i trudnice.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE