• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pajtić: Sramna vlada Koštunica-Šešelj

Ne može da se pravi nacionalno pomirenje sa onima koji ubice izjednačavaju sa herojima, izjavio je Bojan Pajtić.

 Pajtić: Sramna vlada Koštunica-Šešelj Izvor: MONDO

Potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da je ideja nacionalnog pomirenja dobra za svaku zemlju, ali da ne može da se pravi nacionalno pomirenje sa onima koji ubice izjednačavaju sa herojima.

Ne može biti neselektivnog nacionalnog pomirenja u situaciji kada lider SRS Vojislav Šešelj kaže da je Zvezdan Jovanović heroj koji treba da uživa reputaciju Gavrila Principa, rekao je Pajtić Televiziji B92.

On je ocenio da je žalosno što lider DSS Vojislav Koštunica razgovara o vladi s nekim za koga je ubica Zorana Đinđica heroj.

"Sa takvima ne možemo da pravimo nacionalno pomirenje", rekao je Pajtić, ocenivši da je, zbog porodice Đinđić i miliona građana Srbije, koji su bili ojađeni tim groznim zločinom, sramno što Koštunica razgovara sa Šešeljem.

"Sramota je da postoji takva pojava kao što je Vojislav Šešelj i što postoji činjenica da danas Vojislav Koštunica sa tim Vojislavom Šešeljem želi da pravi republičku vladu na platformi toga da su zločinci heroji i da je potpuno legitimno ubijati svoje političke neistomišljenike i da je čak to odraz političke zrelosti", rekao je Pajtić.

Pomirenje bi moglo da bude nadpartijsko i nacionalno da su radikali rekli da su za prisajedinjenje EU, da više nisu šovinisti, da hoće da sve nacionalne zajednice budu ravnopravne, da više neće prizivati nerede, kao što su ih prizivali kada su Mađarska, Hrvatska i druge zemlje priznale Kosovo, pa najavili da će zbog toga nacionalne manjine imati probleme u Vojvodini, kazao je Pajtić.

On je ocenio da "SRS i dalje sprovodi svoju šovinističku i antivropsku politiku".

Pajtić smatra da o pomirenju može da se razgovara sa strankama koje su u potpunosti promenile politiku, i ocenjuje da "SPS nastoji da okrene stranicu" i da se pridruži pokretu za prisajedinjene Srbije EU.

Na primedbu novinara da se SPS nije izvinila zbog ratova i političkih progona, Pajtić je odgovorio "da, ali suština onoga što ta stranka u ovom trenutku zagovara jeste prihvatljiva".
On je istakao da to "ko će se kome na Balkanu izviniti, jeste uvek tema i uvek problem" i da "posipanje pepelom jeste blagorodno i blagotvorno za svaku zemlju i svaku stranku".

"Međutim, u ovom trenutku je važno da se konstituiše većina koja će ovu zemlju zaista da povede napred, a te većine nema bez SPS, koja je spremna da se priključi tom vozu", dodao je Pajtić.

On je istakao da u DS dobijaju usmene garancije ljudi iz SPS da su oni čvrsto ubeđeni da ova zemlja "nema nikakvu budućnost bez ujedinjenja sa drugim evropskim zemljama".

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE