• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Dečanima napadnut srpski povratnik

U centru Dečana nepoznati Albanac napao srpskog povratnika u taj grad Božidara Tomića (75) i naneo mu lakše telesne povrede.

 U Dečanima napadnut srpski povratnik Izvor: MONDO

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju saopštili su da je u centru Dečana nepoznati Albanac pretukao srpskog povratnika u taj grad Božidara Tomića (75) i naneo mu lakše telesne povrede.

Kosovska policjska služba (KPS) potvrdila je u saopštenju da je oko podneva u Dečanima napadnut Tomić.

Kako je navedeno u tim saopštenjima, Tomića je na putu od manastira Visoki Dečani na ulazu u Dečane zaustavio Albanac pedesetih godina i pošto je saznao da je Srbin napao ga i udario više puta u lice.

"Nekoliko građana koji su se nalazili u blizini mesta napada intervenisali su i oterali napadača. Tomić je slučaj prijavio stanici policije u Dečanima", saopštila je policija i navela da je Tomić posle lekarskog pregleda u Domu zdravlja pušten kući.

Tomić i još troje Srba koji su se vratili u Dečane do sada nisu imali nikakvih problema, saopšteno je uz podatak da "policija još nije uspela da identifikuje napadača".

Koodinator za opštinu Dečani Zoran Barović kazao je Međunarodnom pres centru Ministarstva za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici, da su Tomića "većeg batinjanja spasili mladići iz kafića koji su sprečili svog sunarodnika u nameri da ozbiljnije povredi srpsku starinu".

Barović je ocenio da ovakvim napadima Albanci šalju jasnu poruku Srbima da "nisu dobrodošli na Kosovo i Metohiju".

U saopštenju Ministarstva je navedeno da je Tomić, koji se sredinom januara vratio u Dečane sa Milankom Popović i Vesnom Milić, "odlučan je da ostane u Dečanima, sačeka završtak radova na svojoj kući i život nastavi u gradu gde je rođen".

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE