• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barašin ide po pravdu u Strazbur

Suspendovani glavni tužilac BiH Milorad Barašin najavio da će ići i do Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

 Barašin ide po pravdu u Strazbur Izvor: MONDO

Suspendovani glavni tužilac BiH Milorad Barašin rekao je da će iskoristiti sve pravne lijekove koji su mu na raspolaganju i najavio da će Sudu BiH podnijeti tužbu protiv odluka Drugostepene disciplinske komisije i da će ići i do Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

Drugostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH juče je odbila Barašinovu žalbu kao neosnovanu i potvrdila odluku Prvostepene disciplinske komisije kojom se on privremeno udaljava sa dužnosti glavnog tužioca i tužioca u Tužilaštvu BiH.

Barašinov advokat Vlado Adamović rekao je za "Glas Srpske" da je očekivao ovakvu odluku i najavio da će iskoristiti sve pravne mogućnosti da dokaže da ni Prvostepena ni Drugostepena disciplinska komisija nije mogla tako odlučivati.

"Odluka naprosto nije donesena na zakonit način", naglasio je Adamović, dodavši da Barašin nikako nije mogao da bude suspendovan sa mjesta tužioca u Tužilaštvu BiH.

Glavni disciplinski tužilac VSTS-a Arbin Murtezić rekao je da je postupak protiv Barašina pokrenut "zbog postojanja sumnje da je svojim ponašanjem naštetio ugledu Tužilaštva BiH".

Barašin je 1. jula privremeno suspendovan sa pozicije glavnog tužioca BiH, a disciplinski postupak protiv njega se vodi zbog, kako je rečeno, ponašanja koje šteti ugledu Tužilaštva BiH, te dovođenja u pitanje kredibiliteta i nepristrasnosti Tužilaštva.

Postupak je pokrenut nakon medijskih i izvještaja Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH o navodnoj Barašinovoj ulozi u aferi krijumčarenja oružja iz BiH u zemlje koje su pod embargom UN.

U ponedjeljak, 4. jula, VSTS BiH je na poziciju v.d. glavnog tužioca BiH imenovalo Jadranku Lokmić-Misiraču, koja će na toj funkciji biti dok traje Barašinova suspenzija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE