• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović krivi SDP za neformiranje vlasti

Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da je SDP BiH Zlatka Lagumdžije isključivi krivac što BiH do sada nema Savjet ministara.

 Radmanović krivi SDP za neformiranje vlasti  Izvor: MONDO

"Njega ne zanima ni BiH, ni Federacija BiH, ni njeni kantoni, već jedino da se ekipe ljudi rasporede u fotelje. I, naravno, da šetaju po svijetu i pričaju da je za stanje u BiH kriva Republika Srpska", izjavio je Radmanović.

On je naveo da je SDP BiH, prije svega, prevario sopstveno biračko tijelo, te dodao da će se vidjeti da li će i koliku cijenu za to platiti na sljedećim izborima.

Radmanović je rekao za beogradsku "Politiku" da velike sile čuvaju BiH od raspada, te ocijenio da bi se Srbi i Hrvati, kada bi imali priliku da se izjasne, odlučili da ne žive u ovakvoj zemlji.

"Problem je što velike sile, primjenjujući različite standarde, ne dozvoljavaju Srbima i Hrvatima pravo na samoopredjeljenje. Bošnjački političari pomislili su da mogu da naprave centralizovanu državu i od te ideje ne odustaju, što još više odvlači druga dva naroda od takve BiH", kaže Radmanović.

On je ocijenio da poboljšanje odnosa Srbije i BiH ne može ići na štetu odnosa Srbije sa Republikom Srpskom, bez obzira ko je na vlasti u Beogradu i Banjaluci.

Komentarišući kritike koje je poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić uputio predsjedniku Srbije Borisu Tadiću nakon njegove posjete Sarajevu, Radmanović je rekao da crkveni velikodstojnici ne bi trebalo da se bave politikom, jer je BiH sekularna država.

"Nedopustivo je nekoga, prije pravosnažne sudske presude, proglašavati zločincem, što je uobičajena sarajevska praksa kada je riječ o Srbima", istakao je Radmanović, napominjući da je Cerić svojevremeno tražio da šerijatsko pravo bude sastavni dio Ustava BiH.

Radmanović je dodao da se tom pitanju zalaganja za uvođenje šerijata ne poklanja dovoljno pažnje, iako ono može biti vrlo opasno i za region i za EU.

Govoreći o ulozi Turske u regionu, Radmanović je ocijenio da Turska ima imperijalan stav prema zapadnom Balkanu i da je njihova strategija dobro osmišljena, odnosno da žele obnovu Otomanske imperije na Balkanu, Sredozemlju i Zakavkazju i da se uprkos izjavama o dobronamjernosti prema svima, ništa nije promijenilo u turskoj politici prema zapadnom Balkanu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE