• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palma: Da čujemo i drugu stranu, pa da se izjasnimo

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da želi da "čuje i drugu stranu", odnosno listu Za evropsku Srbiju.

 Palma: Da čujemo i drugu stranu, pa da se izjasnimo Izvor: MONDO

Tek tada će, kako je rekao, koalicija okupljena oko SPS-a da se izjasni s kim će formirati novu vladu.

Posle izjave portparola DSS-a Andreje Mladenovića da njegova stranka neće odustati od obećanja o poništavanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije EU, Palma je predložio prekid razgovora sa DSS-om i pokretanje konsultacija sa DS-om o formiranju vlade.

U izjavi za BBC, Palma je objasnio da je pre četiri dana povodom Sporazuma bio postignut drugačiji dogovor sa premijerom Koštunicom i da se zbog toga odlučio na ovaj korak.

Prema njegovim rečima, sada treba videti šta će se desiti na sastanku sa DS-om, a glavno pitanje će između ostalog biti i u tome "odakle su pare": "Problem je sada oko koalicionog sporazuma gde će na papiru da piše sve što mi tražimo, ali, odakle su pare? To će biti glavno pitanje koje ćemo mi postaviti, imajući u vidu da je međunarodna zajednica već unapred rekla šta će se desiti ako se napravi koalicija sa ovim pomenutim partijama."

Palma zato, kako je dodao, želi da čuje i drugu stranu, pa da se onda koalicija oko SPS izjasni "da li ćemo s ovima ili s onima."

Funkcioner socijalista Branko Ružić istakao je u izjavi BBC-u da su socijalisti izričito protiv poništavanja Sporazuma. Prema njegovim rečima, ono što je Palma rekao, predstavlja legitiman politički stav, "koji možda nije bio potreban da se iznosi u medijima", ali u svakom slučaju stav o kojem će se raspravljati na nivou koalicije: "Siguran sam da ćemo u dobroj volji, kao i do sada, iznaći jedan zajednički imenitelj, iz prostog razloga što je to deo jednog od principa za koji se mi zalažemo u formiranju buduće vlade, a to je upravo nastavak evropskih intergracija, uz najveci stepen očuvanja državnih i nacionalnih interesa."

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE