• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krv daruje 250 policajaca

Pripadnici MUP-a RS danas i sutra darovaće krv u svih 10 centara Zavoda za transfuziologiju, a prema procjenama krv će darivati oko 250 davalaca.

 Krv daruje 250 policajaca Izvor: MONDO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) darivali su danas krv u svim jedinicama Zavoda za transfuziologiju Srpske u okviru tradicionalne akcije pomoći Ministarstva zdravstvenim ustanovama u ljetnom periodu.

Ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo rekao je tokom akcije u Banjaluci da između resornog ministarstva i Zavoda za transfuziologiju postoji dobra saradnja i da je akcija davanja krvi organizovana i tokom prethodnog mjeseca.

On je dodao da će pripadnici MUP-a danas i sutra dati krv u svih 10 centara Zavoda za transfuziologiju, a prema procjenama krv će darivati oko 250 davalaca.

"Ovo je duboko human gest, ali korist koja iz njega proističe prevazilazi granice humanosti. Građani i na ovaj način mogu da računaju na policiju RS", rekao je Čađo.

Direktorka Zavoda Gordana Guzijan rekla je da su ljetni mjeseci period kada sve transfuzije širom svijeta imaju problem sa obezbjeđenjem dovoljnih zaliha krvi zbog povećane potrošnje usljed saobraćajnih nezgoda i smanjenog broja ljudi u mjestima zbog godišnjih odmora.

Ona je istakla dugogodišnju dobru saradnju sa MUP-om i pozvala ostale građane dobre volje da se priključe ovoj akciji.

Govoreći o stanju zaliha krvi u Zavodu, Guzijanova je rekla da će ova akcija doprinijeti da se one održe na zadovoljavajućem nivou, te da su do kraja mjeseca planirane akcije i sa fudbalskim i rukometnim klubovima na nivou grada Banjaluka.

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu u Banjaluci učestvovali su i direktor Policije RS Gojko Vasić i zamjenik direktora Nijaz Smajlović.

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi, koju danas organizuje MUP RS, odazvalo se stotinjak pripadnika Centra javne bezbjednosti Doboj.

Portparol Centra Ljerka Stanimirović rekla je da su u akciji, koja je počela u 8.00 časova, prvi davaoci bili rukovodioci CJB Doboj iz svih organizacionih jedinica, a zatim i ostali pripadnici policije koji na ovaj način izražavaju humanost policijske profesije i doprinose obnavljanju zaliha dragocjene tečnosti u Zavodu za tranfuzijsku medicinu RS - Bolnička služba Doboj.

"Osim ove kolektivne akcije, pripadnici 10 organizacionih jedinica iz sastava CJB Doboj, kao registrovani davaoci, pojedinačno ili u grupama, redovno se odazivaju pozivima za dobrovoljno darovanje krvi radi spašavanja života građana", rekla je Stanimirovićeva.

Zoni odgovornosti CJB Doboj pripadaju opštine Brod, Vukosavlje, Derventa, Doboj, Donji Žabar, Modriča, Pelagićevo, Petrovo, Teslić i Šamac.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE