• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrućina kriva za požare u Drakuliću

Velika materijalna šteta u oko 50 kuća u Drakuliću epilog je spoja kabla kablovskog operatora "Aneksa" i kabla sa električnom energijom, do kojeg je, kako su potvrdili mještani, došlo danas u ovom banjalučkom naselju.

 Vrućina kriva za požare u Drakuliću Izvor: MONDO

Havarija se dogodila oko 10.30, a na sreću, niko nije povijeđen. Međutim, mještanima su pregorjeli kućanski aparati, a nekima od njih su izgorjeli i dijelovi namještaja, pišu Nezavisne.

Ilija Đukić, predsjednik Savjeta mjesne zajedice Drakulić, kaže da su štete zabilježene u najmanje 40 kuća u Hercegnovskoj ulici, te u deset do 15 kuća u Ulici Goluba Babića.

"Havarija je nastala kada je došlo do spoja kabla kablovskog operatora sa niskonaponskom mrežom. Materijalna šteta u kućama je velika, jer je pregorjelo sve što se tiče tehnike", kazao je Đukić.

Mještani kažu da je prava sreća što niko nije povrijeđen. Ogorčeni su, međutim, zbog toga što su im izgorjeli kućanski aparati, a vatra je ponegdje oštetila i zidove.

"Bili smo ispred kuće i najednom sam čuo dvije-tri snažne eksplozije. Ušao sam na brzinu u kuću i vidio da gore kućanski aparati u dvije sobe, a vatra je zahvatila i jedan krevet. Zatim smo brzo ugasili požar", priča Aco Gajić iz Ulice Goluba Babića.

Maloljetni sin njegovog komšije Zorana Berendike, N.B. (16), bio je u blizini računara kada je taj aparat pregorio.

"Sreća pa sam bio kod kreveta, a ne za računarom. Nisam ni shvatio šta se dešava, u trenutku se čuo jak udar, a zatim su se pojavili dim i požar. Isključio sam kablove, a potom pristupio gašenju vatre. Pregorio nam je računar i televizor", priča on.

U kablovskom operatoru kažu da je kvar nastao zbog izuzetno visokih temperatura i da je došlo do problema u kablovskoj mreži koji su prouzrokovali kvarove na infrastrukturi i korisničkim uređajima u, kako tvrde, nekoliko kuća, te manji požar koji je brzo ugašen.

"Ubrazno se radi na utvrđivanju činjeničnog stanja na terenu te na eliminisanju problema", odgovaraju iz "Aneksa".

U CJB Banjaluka su nam rekli da policija obavlja uviđaj, koji nije bio završen do zaključenja "Nezavisnih". Drago Blagojević, komandir smjene u Vatrogasnoj brigadi Banjaluka, kazao je da su vatrogasci u Drakuliću, nakon ove havarije, gasili vatru na jednoj kući i niskom rastinju u blizini.

Sreten Mirošljević, rukovodilac Radne jedinice "Elektrodistribucije" Banjaluka, govori da su radnici ovog preduzeća u toku jučerašnjeg dana bili na ispitivanju u CJB zbog ovog kvara.

''U Drakuliću je, prema mojim saznanjima, trenutno stabilno napajanje električnom energijom. Kontrolom dalekovoda je utvrđeno da je napajanje uredno'', istakao je Mirošljević.

(MONDO, foto: Nezavisne)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE