• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potraga za srpskim žrtvama u Jajcu

Pod nadzorom Tužilaštva BiH, na lokaciji Bravnice u opštini Jajce vrši se potraga za tijelima srpskih civila stradalih u ovoj opštini 1995. godine.

 Potraga za srpskim žrtvama u Jajcu Izvor: MONDO

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da na ovoj lokaciji još nisu pronađeni ostaci ljudskih tijela, ali da se potraga nastavlja.

Na lokaciji "Djevojačke stijene - Zlatarica" u opštini Bugojno nastavljena je ekshumacija od prošle sedmice, koja je bila privremeno prekinuta zbog nedostatka odgovarajuće mehanizacije.

Na ovoj lokaciji su pronađeni ostaci ljudskih tijela za koje se pretpostavlja da su tijela bošnjačkih ili hrvatskih civila ubijenih 1995. godine.

Pronađeni posmrtni ostaci tijela žrtava biće, radi preciznog utvrđivanja obdukcije, identifikacije i forenzičke obrade, prebačeni u identifikacione centre u Visokom i Banjaluci.

Izvršenom ekshumacijom je rukovodio istražilac Tužilaštva BiH, koji je po instrukcijama tužioca, koordinisao rad policijskih, forenzičkih i drugih ovlaštenih lica koja vrše proces ekshumacije.

Lokacije ekshumacija u Bugojnu i Jajcu je posjetio i direktor Međunarodne komisije za traženje nestalih /ISMP/ Tomas Miler.

Procesu ekshumacija prisustvuju predstavnici Instituta za nestala lica BiH i ISMP-a.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE