• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Srbija ne smije da zaboravi RS

Predsjednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić smatra da je zajednička budućnost Republike Srpske i Srbije članstvo u EU.

 Nikolić: Srbija ne smije da zaboravi RS Izvor: MONDO

Nakon sastanka sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom u Banjaluci, Nikolić je rekao da Srbija na svom evropskom putu ne smije da zaboravi RS i da mora da nastavi da joj pomaže.

Istakavši da je sa predsjednikom Srpske pokrenuo mnoga pitanja, od kojih su neka ranije bila i tabu teme, Nikolić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su utvrđene osnovne zajedničke postavke da Dejtonski sporazum treba da poštuju svi kojih se on tiče i da, prema njemu, postoji i BiH i RS.

"Razgovarali smo o načinu na koji ćemo moći da sarađujemo nakon izbora u Srbiji, ali se nismo doticali saradnje tokom izbora, nadam se da će građani Srbije i nakon izbora imati podršku iz RS", rekao je Nikolić, dodavši da se SNS neće miješati u izbor građana RS, ali da ova stranka u Srpskoj treba da osvoji vlast.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo Srpske u postojećim okolnostima, koje su jako teške, izvanredno vodi Srpsku, koja je izložena raznim pritiscima i ucjenama.

"Današnjom posjetom pokazujemo da nam je cilj da građani RS i Srbije nakon izbora žive bolje, oslobođeni straha od pritisaka i ucjena. Mislim da možemo sa mnogo više hrabrosti da odlučujemo o sudbini naših naroda", rekao je lider SNS-a.

Komentarišući ranije odnose sa SNSD-om, Nikolić je rekao da se odnosi između naroda ne mogu graditi na odnosima između političara.

"Predsjednik Dodik je jasno rekao da nije njegovo da podrži bilo koju političku stranku u Srbiji, jer je to na njenim građanima, a da je na njemu da poslije izbora učini sve što je moguće da dvije republike što bolje sarađuju", naglasio je Nikolić.

U razgovoru sa predsjednikom RS učestvovao je i zamjenik predsjednika SNS-a Aleksandar Vučić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE