• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Ako idete u BiH, čuvajte se terorista”

Pročitajte kako uredništvo portala "The World Travel Guide" savjetuje turiste da se ponašaju ako dođu u "opasnu" BiH....

 „Ako idete u BiH, čuvajte se terorista” Izvor: MONDO

Većina turističkih posjeta BiH prolazi bez problema, ali bi posjetioci trebali da budu svjesni da postoji prijetnja od terorizma - navodi na svojoj internet stranici "Vorld trevl gaid" (The World Travel Guide - WTG), vodič za putovanje kroz najbolje svjetske destinacije.

Koristeći podatke Biroa konzularnih poslova SAD i Kancelarije inostranih poslova Komonvelta, u WTG-u savjetuju buduće turiste kako da se ponašaju ako dođu u "opasnu" BiH.

Današnji "Dnevni avaz" prenosi da su kao primjeri ekstremnog teroriznma na stranicama WTG-a navedeni napad u Bugojnu kada je poginuo policajac, eksplozija u Vitezu, te prošlogodišnje demonstracije boraca u Sarajevu.

"Napetosti između etničkih i vjerskih grupa povremeno dovode do demonstracija. Rijetko su usmjerene na međunarodnu zajednicu, ali zbog lične bezbjednosti putnika treba izbjegavati velike gužve i demonstracije", piše WTG.

Navedeno je i da je moguće da u bilo kojem trenutku na bilo kojem mjestu u državi "bude uhapšen neki ratni zločinac".

Neeksplodirane mine i dalje su realna opasnost, pogotovo u izoliranim područjima u planinama i prirodi. U WTG-u su ipak optimisti i uvjeravaju da su sada gusto naseljena područja i glavni putevi očišćeni od mina i sigurni za posjete. Ipak, da nije sve tako bajno, naglašavaju da, iako su betonirane ceste očišćene, postoji mnogo mina na njihovim rubovima. Stoga putnici trebaju biti oprezni i ne smiju skretati s ceste bez iskusnog vodiča.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE