• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skladištar u Sipi oštetio budžet za 75 hiljada KM

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv skladištara u Sipi Srđana Andrića i još dvojice muškaraca zbog sumnje da su pronevjerama u vezi sa kancelarijskim materijalom oštetili budžet BiH za ukupno 75.000 maraka.

 Skladištar u Sipi oštetio budžet za 75 hiljada KM Izvor: MONDO

Osim Andrića, optužnica tereti Gorana Gotovca i Bajru Lelo da su počinili pronevjeru u službi i krivotvorili službene isprave.

Andrić je optužen da je kao referent - skladištar u Sipi od 1. januara 2008. do 20. jula 2009. godine u Sarajevu, prema prethodnom dogovoru, vršio izmjene u finansijskoj dokumentaciji. On je umanjivao količine izdatog potrošnog kancelarijskog materijala ili uvećavao broj izdatih artikala i dopisivao artikle kao izdate, čime je lažno prikazivao količine izdate robe prema osnovnim organizacionim jedinicama Sipe.

Gotovac, službenik dobavljača preduzeća "Alf-Prom" u poslovnoj jedinici u Istočnom Sarajevu, i optuženi Lelo, službenik dobavljača "Ekskluziv" iz Sarajeva, terete se da su neisporučene viškove kancelarijskog materijala prodavali za gotov novac koji su dijelili sa Andrićem.

Na ovaj način u 2008. godini stvoren je manjak od 36.188 KM, a u 2009. godini manjak od 38.933 KM, čime je budžet BiH oštećen za ukupan iznos od 75.121 KM, navodi se u optužnici,

Andrić je istovremeno izradio lažne izlaze robe za analitičke vage iz skladišta Sipe za regionalne kancelarije u Mostaru, Banjaluci i Sarajevu, koje nikad nisu isporučene. Andrić je zadržao vage za sebe, čime je oštetio budžet BiH za 3.685 KM.

Tužilaštvo je saopštilo da je optužnica upućena Sudu BiH na potvrđivanje.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE