• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren prvi McDonald's u BiH

Prvi McDonald's restoran u BiH otvoren je danas u sarajevskoj Titovoj 36, uz prisustvo mnoštva građana glavnog grada BiH.

 Otvoren prvi McDonald's u BiH Izvor: MONDO

Prvo zvanično posluživanje gostiju počelo je u srijedu u 10 sati, a prvi među gostima bio je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

Ni iznenadna kiša koja je pala u jutarnjim satima u glavnom gradu BiH, nije bila prepreka brojnim, uglavnom mlađim ljubiteljima ove hrane da sačekaju u redu kako bi dobili svoj hamburger.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU

"Probao sam njihovu hranu, dobra je. Ono što ja želim reći je da je ovo ogromna stvar za Sarajevo. Ovdje se ne radi o konkurenciji domaćoj hrani. Kada je McDonald's došao u Italiji nije bio konkurencija pici, kao ni bavarskim kobasicama u Njemačkoj, kao ni nacionalnoj hrani u drugim zemljama.

To je samo još jedna od perli u nizu gastronomske ponude našeg grada. Direktno je to dobro zbog toga što će u ovom restoranu biti zaposleno 100 ljudi. Onaj ko zaposli i dva ili tri čovjeka je heroj u Sarajevu. Indirektno, dobro je da imamo McDonald's u Sarajevu zato što se radi o svjetskom brendu koji na ovaj način šalje pozitivnu poruku i drugim investitorima", rekao je Behmen za Sarajevo-x.com.

Dan ranije, američki ambasador u BiH Patrik Mun i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić  zvanično su otvorili prvi McDonald's u BiH.


"Priča o McDonald's-u je istinska priča o preduzetništvu i smatram da će inspirisati i preduzetnike u BiH", rekao je sinoć na otvaranju Mun.

Svečanom otvaranju prisustvovalo je oko 300  gostiju i predstavnika medija, a nakon prigodnih govora Komšića i Muna, gosti su uživali u proizvodima restorana McDonald's.

Sarajevski McDonald's radiće svakog dana od 7.30 sati. Restoran se prostire na 400 metara kvadratnih i ima više od 200 mjesta za sjedenje.

Izgradnja i opremanje restorana u ulici Maršala Tita u Sarajevu koštala oko 2,5 miliona KM.

Inače, uskoro bi trebala da počne i izgradnja McDonald'sovog "drive-in" restorana brze hrane kod hotela Radon Plaza u Sarajevu


Otvaranje restorana najpoznatijeg lanca brze hrane očekuje se i u Mostaru, Banjaluci, Bihaću i Zenici.

(MONDO, foto "Sarajevo-x.com")

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE