• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanovićeva novi premijer RS?

Pisanje pojedinih medija da će Milorad Dodik imenovati novog premijera i izvršiti rekonstrukciju Vlade RS izazvalo oštre reakcije u vladajućoj partiji u RS

 Cvijanovićeva novi premijer RS? Izvor: MONDO

Funkcioneri SNSD-a smatraju da se u posljednjih nekoliko sedmica u pojedinim medijima vodi smišljena kampanja s ciljem da se u javnosti stvori utisak da je stranka Milorada Dodika razjedinjena.

Oni navode da je kontradiktorno da je po tim spekulacijama Dodik jedan dan nezadovoljan radom ministara iz SNSD-a, a da odmah sljedećeg dana namjerava da imenuje ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željku Cvijanović na mjesto premijera Republike Srpske, piše "Fokus".

"Nesporno je, naravno, da je ministarka Cvijanović jedan od funkcionera te stranke koji važe za izuzetno sposobne i obrazovane kadrove, ali postavlja se pitanje šta stoji iza tih potpuno suprotstavljenih navoda koji se iz nekog razloga poturaju javnosti", pitaju se članovi SNSD-a.

Jučerašnji "EuroBlic" objavio je da bi Željka Cvijanović, koja uživa ogromno povjerenje Milorada Dodika, predsjednika RS i lidera SNSD-a, mogla da zamijeni Aleksandra Džombića, aktulenog premijera RS.

Cvijanovićeva je u vrijeme dok je Dodik bio premijer bila njegov savjetnik, a zatim i šefica kabineta. U to vrijeme sa Dodikom je učestvovala na skoro svim važnim sastancima, a posebno mu je bila desna ruka u famoznim „butmirskim pregovorima“ o ustavnim promenama koje su vodili stranci, podsjeća ovaj list.

Dodiku je navodno dozlogrdilo što Vlada ne ostvaruje rezultate kakve je očekivao, te što sve češće mora da se bavi i ministarskim poslovima.

"EuroBlic" podsjeća da je Dodik završio sav posao s Rusom Rašidom Serdarovim oko izgradnje Termoelektrane „Ugljevik“, a slično je i sa ostalim ruskim ulaganjima u RS.

Poslanik SNSD-a u parlamentu RS Nikola Baštinac ove navode ocjenjuje kao klasičan pokušaj destabilizacije SNSD-a i stvaranju slike da se, navodno, cijeli sistem raspada.

"Neki krugovi su svjesni da opozicija ne može dobiti SNSD, pa je jedini način na koji može da se dobije vlast u RS taj da se naša stranka pocijepa. Na njihovu nesreću, od toga nema ništa, to se neće desiti, niti sve ovo ima ikakav uticaj na stranku", poručio je Baštinac za banjalučki "Fokus".

Govoreći o nekim tezama koje se plasiraju, Baštinac je istakao da su to medijska nagađanja koja nisu potkrijepljena jakim i validnim izvorima, da je sve to skup tračeva i kuloarskih priča na osnovu kojih se pravi konstrukcija, a izostaje ozbiljna analiza rada Vlade RS.

"Nažalost, to je tako, a nama bi zapravo i odgovarala jedna ozbiljna analiza, a to tračevi sigurno nisu", rekao je Baštinac.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić smatra da je riječ o pokušaju unošenja nestabilnosti u rad institucija RS, ali i pojedinačni atak na SNSD kao ključnu političku partiju koja je na vlasti.

Čistka u Vladi RS?

Prema tvrdnjama izvora „EuroBlica“ iz vrha SNSD, Dodik namjerava da na jesen napravi veliku čistku u Vladi RS, ali i među direktorima javnih preduzeća. Dodik je aktuelnim ministrima, posebno onima iz redova SNSD, jasno stavio do znanja da do jeseni želi konkretne rezultate u njihovim resorima ili će se u suprotnom mnogi od njih oprostiti od ministarske fotelje. Istovremeno, premijer Aleksandar Džombić, prema tvrdnjama izvora, svakim danom gubi podršku stranke, u kojoj mu zamjeraju da ne umije da organizuje rad Vlade i da ne rješava nagomilane probleme.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE