• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnica protiv odgovornih u "Bosoilu"

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Edina Fetahovića, Alme Tataragić, Mie Fetahović i pravnog lica "Bosoil" DOO zbog poreske utaje 127.940 KM.

 Optužnica protiv odgovornih u "Bosoilu" Izvor: MONDO

Optuženica tereti Fetahovića da je kao osnivač i odgovorno lice "Bosoila", zajedno sa Tataragićevom, koja je neposredno rukovodila knjigovodstveno-računovodstvenim poslovima, te Miom Fetahović, koja je obavljala pomoćne poslove, od novembra 2008. do kraja februara prošle godine utajio porez u ukupnom iznosu od 127.940 KM.

U namjeri izbjegavanja plaćanja poreza, oni su se bavili poslovima fiktivne nabavke robe od njima poznatih dobavljača. Za fiktivni promet nadležnom organu podnosili su prijave poreza na dodatu vrijednost koje su potpisivali i ovjeravali pečatom firme, sa više iskazanih ulaznih vrijednosti PDV-a.

Prema navodima optužnice, oni su zajedno izbjegli da plate davanja propisana poreskim zakonodavstvom BiH, ne dajući zahtijevane podatke, te davanjem lažnih podataka o stečenim oporezivim prihodima pravnog lica i o drugim činjenicama, koje su od uticaja na utvrđivanje iznosa ovakvih obaveza. Obaveze čije je plaćanje izbjegnuto prelazi iznos od 50.000 KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE