• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik sa Tadićem u “Školi prijateljstva” na Tari

Predsjednik RS Milorad Dodik danas je sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem posjetio Školu prijateljstva "Naša Srbija" na planini Tari.

 Dodik sa Tadićem u “Školi prijateljstva” na Tari Izvor: MONDO

U ovoj školi trenutno boravi 200 djece srpske nacionalnosti iz Rumunije, Mađarske, BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Albanije i Makedonije.

Oni su učestovali u radu radionica ove škole gdje se djeca, prema projektu "Srpski kod", na zanimljiv način upoznaju o nacionalnim vrijednostima, jeziku, kulturi, vjeri i tradiciji srpskog naroda.

Predsjednik Srbije Boris Tadić poručio je mališanima da nauče da poštuju zemlju u kojoj žive, ali da učine sve da i oni i njihovi potomci sačuvaju svoj nacionalni identitet.

"Život je ozbiljna stvar, ali ja vas molim da se što više smejete i na taj način ćete u ljepšem svetlu videti svet oko sebe", rekao je Tadić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo što se sa mališanima iz regiona, željnim znanja i novih poznanstava, našao na Tari u društvu svojih prijatelja iz Srbije.

Kada su mališani na času srpskog jezika i srpske tradicije zamolili predsjednika Srpske da kaže jednu riječ da bi je oni napisali glagoljicom, Dodik je rekao: "Reći ću vam moju najdražu riječ - Srbija". Djeca su to napisala glagoljicom i Dodiku poklonila papir.

"Raduje me da je kroz kamp u dosadašnjih šest škola prijateljstva prošlo mnogo djece iz Republike Srpske, a ovaj put su tu mališani iz srpskih opština Grahova i Drvara iz Federacije BiH", istakao je Dodik.

On je potvrdio da će djeca iz Republike Srpske i iduće godine boraviti u ovom zanimljivom kampu, te dodao da je predložio organizatorima iz organizacije "Nova Srbija" neke novine koje će kamp učiniti još interesantnijim.

Direktorica Organizacije "Nova Srbija" Mina Milićević naglasila je da se program "Škole prijateljstva" zasniva na psihosocijalnoj podršci djeci i ostvaruje u obrazovno-vaspitnim i zabavnim radionicama.

Realizaciju ovog projekta, kroz koji godišnje prođe oko 600 srpske djece iz zemalja regiona, pomogla je ove godine Vlada Izraela.

''Škola prijateljstva'' održava se od 2. jula do 6. avgusta u kampu kod Hotela "Beli bor".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE