• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH privremeno izručuje Paravinju Hrvatskoj

Dragan Paravinja (43) biće privremeno izručen Hrvatskoj, a to odobrenje u petak bi trebao donijeti ministar pravosuđa BiH.

 BiH privremeno izručuje Paravinju Hrvatskoj Izvor: MONDO

Ministar pravde BiH Bariša Čolak odobriće privremeno izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj, kako bi se rasvijetlile okolnosti nestanka maloljetne Antonije Bilić iz Drniša, potvrdio je Srni Čolakov pomoćnik Nikola Sladoje.

On je pojasnio da će Paravinja biti izručen po posebnoj molbi Hrvatske za privremeno izručenje kako bi bile obavljene sve istražne radnje, a ne po zahtjevu za trajno izručenje.

Prema njegovim riječima, ovo rješenje će važiti do okončanja postupka protiv Paravinje na Sokocu, odnosno pravosnažnosti presude kojom je na sudu u tom gradu zbog krivičnog djela silovanja koje je počinio 2002. godine nepravosnažno osuđen na dvije godine i 10 mjeseci zatvora.

"U rješenju će stajati da su na svaki poziv Okružnog suda u Sokocu ili Drugostepenog okružnog suda u Istočnom Sarajevu vlasti Hrvatske dužne da vrate Paravinju" - istakao je Sladoje, dodavši da će Paravinja biti "posuđen" Hrvatskoj.

Sladoje je istakao da postoji mogućnost da Paravinja kaznu koju mu je izrekao sud na Sokocu odsluži u Hrvatskoj, ako tamo bude osuđen, odnosno da sve kazne budu izvršene u jednoj državi.

On nije mogao da saopšti kada će Paravinja biti predat pravosudnim organima Hrvatske, dodajući da je to tehnički dio koji je u nadležnosti Interpola.

Paravinju je krajem juna u blizini Srpca uhapsila policija Republike Srpske.

Tokom kriminalističke obrade u banjalučkoj policiji priznao je da je ubio Bilićevu i da je njeno tijelo bacio u Krku, da bi poslije to negirao, tvrdeći da je takvu izjavu dao "pod pritiskom policije".

Hrvatska policija još traga za Antonijom Bilić (17), koja je nestala 7. juna dok je stopirala kod mosta na Čikoli.

Paravinjino izručenje traži i Srbija, gdje je zbog silovanja osuđen na zatvorsku kaznu od 4,5 godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE