• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada će zatražiti smjenu Nadzornog odbora ŽRS

Vlada RS će na narednoj sjednici zadužiti ministra saobraćaja i veza RS Nedeljka Čubrilovića da razriješi dužnosti Nadzorni odbor Željeznica RS.

 Vlada će zatražiti smjenu Nadzornog odbora ŽRS Izvor: MONDO

Vlada RS će na narednoj sjednici zadužiti ministra saobraćaja i veza RS Nedeljka Čubrilovića da po hitnom postupku sazove Skupštinu akcionara "Željeznica RS" i razriješi Nadzorni odbor tog preduzeća, koji se oglušio o Vladin zahtjev za smjenu izvršnih direktora "Željeznica".

Ova Vladina reakcija došla je jer je Nadzorni odbor "Željeznica RS" u petak "skinuo" sa dnevnog reda razrješenje izvršnih direktora i imenovanje vršilaca dužnosti, piše "Glas Srpske".

Smjena dosadašnjih i predlaganje novih izvršnih direktora je propala, jer pojedini članovi Nadzornog odbora nisu prihvatili prijedloge generalnog direktora "Željeznica RS" Dragana Savanovića, već su za izvršne direktore predlagali svoje ljude, na šta Savanović nije htio da pristane.

Savanović kaže da se na sjednici Nadzornog odbora odustalo od smjene izvršnih direktora zbog neusaglašenih stavova.

"Neke ljude koji su predlagani za izvršne direktore nisam mogao prihvatiti, dok ostali nisu mogli prihvatiti one koje sam ja predlagao", rekao je Savanović, navodeći da je predložio četiri vršioca dužnosti izvršnih direktora.

Predsjednik Nadzornog odbora Borislav Stevanović rekao je da je neophodno da se obave dodatne konsultacije u vezi sa izborom izvršnih direktora.

"Nadzorni odbor je spreman da zakaže novu sjednicu čim se obave potrebne konsultacije", rekao je Stevanović.

"Željeznice RS" godinama posluju sa gubicima, a u odnosu na slična preduzeća u zemljama EU po kilometru pruge imaju pet puta više zaposlenih. Zbog milionskih gubitaka preduzeće je ušlo u reorganizaciju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE