• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaboravljene "crvene linije": Slava SDS-a okupila opoziciju, najavljen i dolazak na protest novinara u Banjaluci (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

"Milan Miličević okupio je sve partije opozicije za Petrovdan u Tesliću", saopštila je večeras Srpska demokratska stranka (SDS).

 Jelena Trivić i Milan Miličević Izvor: SDS

U Tesliću je danas održana centralna proslava Svetih apostola Petra i Pavla - Petrovdana, krsne slave Srpske demokratske stranke i 33. godišnjice od osnivanja SDS-a

"Proslavi krsne slave Petrovdana prosustovali su brojni funkcioneri stranke iz čitave Republike Srpske ali i brojni gosti", saopšteno je iz stranke, posebno je istaknuto da su za istom sofrom u Tesliću bili svi lideri opozicionih pokreta i stranaka u Republici Srpskoj.

"Svečanost su svojim prisustvom uveličali Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa, Nebojša Vukanović, lider Pokreta za pravdu i red i Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta", kažu u SDS.

Osim njih proslavi Petrovdana prisustovali su i gosti iz Srbije, delegacija Novog DSS-a u sastavu Aleksandar Popović, bivši predsjednik DSS-a, Predrag Mersenić, potpredsjednik Novog DSS-a i portparol stranke Zdravko Veselinov koji su prenijeli pozdrave i čestitke dr Miloša Jovanovića, predsjednika Novog DSS-a.

Smirivanje tenzija

Lideri opozicije proteklih mjeseci nisu bili u najsjajnijim odnosima, a sve je kulminiralo kada je Jelena Trivić zvanično osnovala politički pokret Narodni front u koji su prešli pojedini poslanici SDS-a i PDP-a.

Posebno oštar prema Trivićevoj bio je dugogodišnji saoborac i lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović koji je napisao da je "prešla crvenu liniju" i da neće stati dok je "politički ne uništi, skupa sa njenim bolesnim ambicijama, jer je to svojim sramnim ponašanjem i odnosom zaslužila."

Upravo Miličević, koji je danas bio domaćin, nakon prelaska poslanika SDS-a Aleksandra Trninića u Narodni front oglasio se oštrom reakcijom gdje takođe tvrdio da je "crvena linija pređena".

"SDS i ja lično smo pružili Jeleni Trivić, kao zajedničkom opozicionom kandidatu za predsjednika Republike Srpske, jasnu, iskrenu i maksimalnu podršku širom Republike Srpske. Njenu kampanju je iznijela Srpska demokratska stranka uz podršku PDP-a i Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, ali svi znaju da te kampanje bez SDS-a ne bi moglo uopšte biti. Tako je bilo i sa organizacijom protesta koji su održani u Banjaluci poslije izbora a kojih bez SDS-a ne bi ni bilo moguće organizovati", rekao je Miličević.

Dodajmo još i da su lideri opozicionih stranaka i pokreta najavili da će u utorak prisustvovati protestu koji organizuju novinari povodom sjednice Narodne skupštine RS na čijem dnevnom redu će se naći Prijedlog zakona i izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS kojim se kleveta ponovo kriminalizuje u našem zakonodavstvu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE