• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đajić o izgradnji spomenika borcima VRS: "Lokacija i izgled nisu adekvatni, biće sakriven između zgrada"

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić tvrdi da lokacija za izgradnju centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata nije adekvatna, kao ni izgled ovog spomenika.

 Đajić o izgradnji spomenika borcima VRS: "Lokacija i izgled nisu adekvatni, biće sakriven između zgrada" Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Đajić smatra da će spomenik koji se gradi na Krašovom parkingu u Banjaluci, biti sakriven između zgrada.

On dodaje da izgled spomenika sadrži 62 stuba, koji simbolizuje 62 brigade, a da je bilo 210 borbenih jedinica, zbog čega će se mnogi borci osjetiti zapostavljeno.

"Na spomeniku neće biti imena poginulih, a to su zaslužili borci zaslužni za stvaranje Republike Srpske", rekao je Đajić novinarima, prenosi Srna.

On je dodao da su mu ljudi iz struke objasnili da lokacija za ovakav spomenik treba da bude vidljiva i pristupačna, te napomenuo da je prethodna gradska vlast planirala izgradnju spomenika u neposrednoj blizini Palate Republike i Hrama Hrista Spasitelja, gdje bi bio dostupan svakodnevno za više hiljada ljudi.

Đajić kaže da je neophodno održati širu javnu raspravu bez miješanja politike jer ovo pitanje zahtijeva rješenje oko kojeg će se okupiti svi relevantni faktori - istoričari, arhitekte, boračka udruženja...

On je pozvao sve zainteresovane da dođu na prvu raspravu o ovom pitanju u utorak, 25. jula, u 19.00 časova u Kulturni centar "Banski dvor".

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE