• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNS I SRS RS potpisale dogovor o savezu

Srpska napredna stranka Republike Srpske (SNS RS) i Srpska radikalna stranka RS potpisale su danas u Beogradu dogovor o savezu i zajedničkom djelovanju u narednom periodu.

 SNS I SRS RS potpisale dogovor o savezu Izvor: MONDO

Zamjenik predsjednika SNS-a Srbije Aleksandar Vučić rekao je novinarima da je jedini cilj ove stranke opstanak Srpske, njen napredak i bolji život srpskog naroda u RS, zbog čega su motivisani da podrže ovakvu vrstu saveza i ukrupnjavanja političke scene.

"Mislimo da sve strateške i značajne odluke u RS koje se tiču njene budućnosti moraju da budu donesene jedinstveno uz saglasnost svih političkih subjekata", istakao je Vučić.

Predsjednik SNS-a u Republici Srpskoj Adam Šukalo izrazio je nadu da će potpisivanje sporazuma o formiranju političkog saveza na lokalnim izborima sljedeće godine donijeti neophodne promjene u RS.

"Danas je veliki dan i zato što je SNS iz Srbije odlučila da podrži formiranje ovakvog političkog saveza, koji znači nukleus promjena u RS, i mi kao dvije opozicione političke stranke u RS prvi smo se odlučili na ovakav korak na političkoj sceni u RS", rekao je Šukalo.

Predsjednik SRS-a iz RS Milanko Mihajlica rekao je da SNS i SRS RS imaju identične političke, ekonomske, socijalne stavove i ciljeve u Srpskoj i to je temelj buduće zajedničke politike, jedinstvenog djelovanja i nastupa na lokalnim izborima sljedeće godine.

"Najvažnije je da smo se dogovorili o svim ključnim političkim ciljevima koji su najvažniji za Srpsku i veoma nam je važno što je SNS, kao najjača stranka u Srbiji, podržala ovaj sporazum", naglasio je Šukalo. On je izrazio uvjerenje da će ovakav politički savez biti od koristi za Srpsku, jer će, kako je rekao, SNS pobijediti na sljedećim izborima u Srbiji i biće u poziciji da na nacionalno odgovorniji način pomaže RS i Srbima koji žive zapadno od Drine.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE