• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tiihić: Spremni smo da podržimo kandidata iz HDZ BiH

Predsjednik SDA Sulejman Tihić izjavio je danas nakon sastanaka sa liderima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SDP-a Zlatkom Lagumdžijom da postoji spremnost da se podrži kandidat HDZ-a BiH za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

 Tiihić: Spremni smo da podržimo kandidata iz HDZ BiH Izvor: MONDO

Tihić je novinarima nakon susreta sa Čovićem naglasio da nije bilo konkretno riječi o imenima kandidata te da je dogovoreno iniciranje razgovora sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom i predstavnicima iz RS o formiranju Savjeta ministara BiH.

Lider SDA je rekao da je sa Čovićem razgovarao o sporazumu o etničkoj zastupljenosti na ključnim pozicijama ispod nivoa Savjeta ministara u skladu sa popisom stanovništva, te o formiranju vlasti u Srednjobosanskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Odgovarajući na pitanje da li je tokom susreta bilo riječi o mogućnosti da Mladen Ivanković Lijanović obezbijedi podršku stranaka Platforme za predsjedavajućeg Savjeta ministara, Tihić je rekao da to može biti slučaj samo ako predstavnik Narodne stranke "Radom za boljitak"# obezbijedi podršku iz RS, što je u ovom trenutku teško izvodivo.

"Razgovarali smo o tri grupe pitanja. Jedna grupa pitanja je bila o Savjetu ministara. Bilo je riječi i o formiranju vlasti u kantonima, ali sve je to dio jednog paketa", rekao je Tihić.

Susret Čovića i Tihića održan je u zgradi Parlamentarne skupštine BiH dok je susert Čovića sa liderom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom i SDA Sulejmanom Tihićem održan ranije u zgradi Vlade FBiH u Sarajevu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE