• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gimnazijalac iz Prijedora treći matematičar svijeta

Učenik prijedorske Gimnazije osvojio bronzanu medalju na Svjetskoj matematičkoj olimpijadi u Amsterdamu!Jedan od prvih poklona stigao iz m:tela.

 Gimnazijalac iz Prijedora treći matematičar svijeta Izvor: MONDO

Darda je osvojio treće mjesto na ovom takmičenju u konkurenciji 564 vrsnih matematičara iz cijelog svijeta, a kompanija m:tel požurila je, i među prvima uputila čestitke uspješnom mladom matematičaru.

Na kućnu adresu Ratka Darde, uz čestitke, stigao je i poklon- SMART telefon. U m:tel-u su naglasili da će pratiti dalji rad talentovanog mladića i svakako biti tu da mu pruže prijateljsku podršku i u budućnosti.

Ratko se obradovao poklonu i naglasio da će mu pomoći da lakše komunicira sa vršnjacima, ali i istraži sve mogućnosti smart aplikacija

On se prije dva dana vratio iz Holandije svojoj kući u selo Ništavce kod Prijedora, zadovoljan i pun utisaka. Uspjeh koji je postigao najveći je koji je do sada neko iz Republike Srpske i Federacije BiH ostvario na svjetskim takmičenjima iz matematike.

Zajedno sa sedamnaestogodišnjim Ratkom, na 53. svjetskoj matematičkoj olimpijadi u Amsterdamu od 16. do 24. jula učestvovalo je još petoro najboljih matematičara iz Bosne i Hercegovine.

Darda vježba matematiku svaki dan tri ili četiri sata i to mu je najveća ljubav. On kaže da će istim tempom nastaviti i narednih dana i mjeseci. Već počinje da se sprema za narednu Svjetsku matematičku olimpijadu u Argentini.

(MONDO,agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE